Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

AMENZI pentru părinții elevilor cu multe absențe. Vor plăti sume de până la 1.000 de lei sau vor presta muncă în folosul comunității

Publicat

scoala curtea scolii copii parinti festivitate inceput an scolar Probleme pentru părinții cu elevii cărora nu le prea place școala. În cazul în care copii lor absentează de la cursuri, aceștia pot fi amendați cu sume cuprinse între 100 și 1.000 de lei. În cel mai rău caz, vor fi obligați să presteze muncă în folosul comunității. Această prevedere este inclusă în proiectul privind Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, pus în dezbatere publică, vineri, de Ministerul Educaţiei.
Proiectul de act normativ supus dezbaterii publice prevede introducerea contractului educaţional între unităţile de învăţământ preuniversitar şi părinţi.
În regulament se subliniază şi că, potrivit prevederilor legale, părintele/tutorele legal instituit are obligaţia de a asigura frecvenţa şcolară a elevului în învăţământul obligatoriu şi de a lua măsuri pentru şcolarizarea acestuia, până la finalizarea studiilor.
În caz contrar, aceştia pot fi amendaţi cu sume cuprinse între 100 de lei şi 1.000 de lei sau pot fi obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii.
Totodată, părintele are obligaţia ca, cel puţin o dată pe lună, să ia legătura cu profesorul pentru învăţământul preşcolar/profesorul pentru învăţământul primar/profesorul diriginte pentru a cunoaşte evoluţia copilului/elevului, iar prezenţa lui va fi consemnată în caietul profesorului cu nume, dată şi semnătură.
De asemenea, părintele/tutorele elevului răspunde material pentru distrugerile bunurilor din patrimoniul şcolii, cauzate de elev şi îi este interzis să agreseze fizic, psihic ori verbal elevii şi personalul unităţii de învăţământ preuniversitar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. eu

    sâmbătă, 06.09.2014 at 17:52

    HUUOOOOOOOOOO!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax