Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi pentru șoferi, dacă pasagerii nu poartă centură și sancțiuni de până la 10.000 de lei pentru o serie de abateri! Schimbări importante în Noul Cod Rutier

Publicat

pompier

politisti masini ipj alba Noul Cod Rutier conține o serie de prevederi foarte importante, care pot afecta drastic buzunarele șoferilor care nu le respectă. În plus, conferă puteri sporite inspectorilor ANAF, care va putea opri autoturisme în trafic.

Cele mai noi reguli din codul rutier vizează transportul copiilor în vârstă de până la trei ani. Ei nu au voie în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă, cu xcepţia celor destinate transportului public de persoane şi a taxiurilor. În taxiuri ei pot ocupa orice alt loc în afară de cel de pe scaunul din faţă, în caz contrar şoferii riscând o amendă 450 de lei.

Noile modificări arată că şoferul este obligat să le spună pasagerilor să-şi cupleze centura de siguranţă. Dacă aceştia vor fi prinşi fără centuri, şoferul primeşte o amendă de 450 de lei.

De acum înainte şoferii vor putea fi opriţi şi de către inspectorii ANAF. În Codul Rutier se specifică că:

„Funcţionarii din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care în scopul exercitării atribuţiilor de control specifice efectuează semnale de oprire pentru conducătorii autovehiculelor, sunt obligaţi să poarte uniforma cu înscrisuri şi însemne distinctive şi mijloace de protecţie fluorescent-reflectorizante pe fond de culoare roşie, stabilite prin hotărâre a Guvernului“.

Amenzile cele mai mari vor fi acordate celor care conduc cu ITP-ul expirat sau fără anvelope de iarnă, celor care depăşesc vitez legală cu mai mult de 50 km/h decât limita legală, dar şi celor care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată, şoferilor implicaţi în accidente rutiere şi au o alcoolemie mai mare de 0,25 la mie în aerul expirat. Cea mai mare amendă este de aproape 10.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax