Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Amenzi plătite prin muncă la Ciugud. Un bărbat trebuie să lucreze peste 100 de ore în folosul comunității

Publicat

Un bărbat din Ciugud va presta peste 100 de ore de muncă în folosul comunității, din cauza unor amenzi vechi de peste cinci ani.

Reprezentanții Primăriei Ciugud l-au trimis în judecată pe bărbat, deoarece acesta a primit în trecut mai multe amenzi contravenționale, în valoare totală de 1.785 lei, pe care nu le-a plătit. Din acest motiv, aceștia au cerut în instanță înlocuirea amenzilor contravenționale cu munca în folosul comunității. 

Mai exact, în 26 octombrie 2010, I.I. a fost amendat cu 990 de lei. Un an mai târziu, a primit o amendă de 200 de lei. În 2013, în 21 mai, a fost amendat cu 295 de lei, iar patru luni mai târziu, în 17 septembrie a mai primit o amendă de 300 de lei.

În 26 septembrie 2019, la cinci ani de la ultima amendă primită, bărbatul a fost obligat de către instanță, deoarece nu a plătit nici una dintre ele, să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Astfel, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au înlocuit amenda de 900 de lei, cu 60 ore de activitate în folosul comunității, cea de 200 de lei cu 15 ore, amenda din mai 2013, cu 20 de ore, iar cea din septembrie 2013, de 300 de lei cu 20 de ore de muncă în folosul comunității, adică un total de 115 ore.

În timpul procesului ”s-a reținut că intimatul nu figurează în evidențe cu bunuri sau venituri urmăribile, mobile sau imobile, nu figurează cu contract individual de muncă și nici în evidențele Casei Județene de Pensii Alba cu venituri din pensii și nu figurează în evidențele AFJP Alba cu venituri”, se arată în motivarea magistraților.

Decizia magistratului de la Judecătoria Alba Iulia din 26 septembrie poate fi contestată în 30 de zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate