Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Amenzi usturătoare pentru părinții și dascălii care sunt agresivi cu copiii. Vezi câte cazuri de abuzuri au fost în Alba de la începutul anului

Publicat

Părinții agresivi vor avea de plătit bani grei. Pentru o singură palmă dată copilului, aceștia ar putea primi amendă de până la 5.000 de lei. Nici profesorii foarte severi nu vor scăpa: dacă lovesc un elev, dascălii vor trebui să scoată din buzunar suma de 2.500 de lei. Noua lege pentru protecția copilului urmează să fie promulgată de președintele Traian Băsescu.

De la începutul anului și până în septembrie, în județul Alba au fost înregistrate 75 de cazuri de abuz asupra copiilor. Potrivit DGASPC, 73 de cazuri au fost de neglijare a minorilor, iar două cazuri au fost de abuz fizic. Copiii au beneficiat de servicii de informare, consiliere psihologică, consiliere juridică/asistenţă, servicii educaţionale şi servicii medicale, în funcţie de situaţie, iar pentru un număr de 39 minori s-a dispus instituirea plasamentului în regim de urgenţă.

Din cele 75 de cazuri, 45 s-au petrecut în mediul urban, iar 30 în cel rural.

„În perioada 1 ianuarie – 15 septembrie 2013, la telefonul copilului, la sediul DGASPC Alba sau la sediile Departamentelor de Servicii Sociale din teritoriu, a fost înregistrat un număr total de 239 sesizări făcute de profesionişti, de persoane fizice sau de copilul în cauză. În urma analizării acestor sesizări, specialiştii Direcţiei au identificat un număr de 75 copii victime ale abuzului, neglijării sau exploatării, diferenţa de 164 cazuri fiind infirmate”, au transmis reprezentanţii DGASPC Alba.

Potrivit unei noi legi a protecției copilului, care urmează să fie supusă la vot în Parlamentul României, o palmă dată celor mici i-ar putea costa pe părinţii acestora până la 5.000 de lei.

De asemenea, părinţii care îşi trimit copiii la cerşit vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 2500 şi 5000 de lei, iar cei care pleacă la muncă în străinătate fără să anunţe autorităţile şi fără să numească un tutore legal pentru cei mici vor plăti între 5.00 şi 1.000 de lei amendă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax