Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Amenzi usturătoare pentru șoferii prinși că aruncă mucuri de țigară sau orice alte gunoaie pe geam, în trafic

Publicat

Noile prevederi ale Codului Rutier prevăd amenzi uriașe pentru șoferii care transformă strada în coş de gunoi. Conducătorii auto surprinși că aruncă pe geamul mașinii mucuri de țigară sau alte resturi pot fi amendați cu până la 2.900 de lei.

Amenzile sunt din clasa a IV-a de sancțiuni și, potrivit legislației în vigoare se încadrează între 1.305 și 2.900 de lei, respectiv între 9 și 20 de puncte-amendă.

La fel sunt sancționați și cei care înjură sau cei care nu au anvelope de iarnă pe drumurile acoperite cu zăpadă. În acest sens, Poliția Rutieră a demarat o acțiune de înștiințare în primă fază asupra campaniei împotriva fenomenului chiștoacelor aruncate pe stradă. Mai mulți agenți din toată țara au oprit șoferii pentru a le aduce la cunoștință aceste aspecte.

Amenzile vor fi acordate în trafic la fel care orice altă contravenție săvârșită de șoferi și pedepsită de polițiști, conform legii.

sursa: romaniatv.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ioan

    marți, 03.03.2020 at 20:10

    Hahahahahhahaha. Si cei care aduc 17k tone de pamant nimic??? Ies cu tractoarele din glie si isi „scutura” cauciucurile pe asfalt in nestire. Bine ca sunt amenzi pentru mucuri de tigari….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax