Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Amenzile de circulație CRESC DRASTIC, de astăzi. Punctul de amendă, ”dezghețat” de neînțelegerile dintre partide

Publicat

politie amenzi 1

Amenzile rutiere cresc spectaculos de astăzi, cu peste 50 la sută, din cauza conflictului politic dintre guvernul PNL condus de Ludovic Orban şi opoziţia PSD din Parlament. Practic, punctul de amendă se scumpește cu 78 de lei. 

Legea pe care Executivul și-a angajat răspunderea în Parlament în decembrie prin care punctul de amendă era înghețat și pentru anul acesta la 145 de lei a fost atacată de PSD la Curtea Constituțională, așa că nu poate fi promulgată.

În consecință, prevederea din Codul rutier care stabilește punctul de amendă la 10 la sută din valoarea salariului minim, adică 223 de lei, a intrat în vigoare de azi.

Vezi și: Amenzile de circulație vor crește dramatic din 2020. Ce plan are Guvernul pentru a decupla punctul de amendă de salariul minim

Punctul de amendă are o valoare de 10% din valoarea salariului minim brut pe economie.

Plafonarea la 145 de lei a punctului de amendă s-a produs în 2017 și 2018, însă din 2020 a intrat în vigoare automat noua prevedere.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax