Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzile pentru lipsa rovignetei ar putea fi trimise în cel mult 45 de zile de la momentul săvârșirii contravenției. Propunere legislativă, la Senat

Publicat

rovinieta-control Parlamentarii vor să modifice ordonanța privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, respectiv articolele referitoare la amendarea celor care nu au avut rovigneta sau taxa de pod plătite. Potrivit inițiatorilor unei propuneri legislative înregistrate la Senat, în cazul proprietarilor de autovehicule care au fost prinşi fără aceste taxe în lipsa lor, adică prin mijloacele tehnice, cameră de luat vederi, radar, etc., oamenii primesc amenzile la domiciliul acestora la câteva luni după constatare.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea articolului 9 din Ordonanţa nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 5 aprilie.

Parlamentarii propun modificarea şi completarea articolului 9 din Ordonanţa nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, astfel ca între momentul săvârșirii contravenției și primirea procesului verbal de constatare să nu se fi scurs mai mult de 30 de zile.

Potrivit inițiatorilor, proprietarii mașinilor primesc procesele verbale de costatare la intervale de câteva luni de la constatarea contravenției și astfel „nici nu mai ţin minte pe ce tronson au circulat fără rovignetă valabilă la acea dată și nu mai păstrează dovezile plăţii dacă au fost făcute şi nu au fost implementate corect în sistem, mai ales că între timp au achitat alte tarife pe diverse durate de utilizare”.

Se propune astfel reglementarea intervalului de timp dintre săvârşirea faptei şi constatarea contravenţiei, respectiv de 30 de zile. Totodată, inițiatorii propun ca pentru lipsa rovinietei valabile, procesul verbal să fie comunicat contravenientului în termen de cel mult 15 zile de la data constatării contravenției, interval pentru care nu se pot încheia alte procese verbale de constatare a contravenției pentru lipsa rovinietei pentru același vehicul.

Procesului verbal trebuie să îi fie ataşate fotografia doveditoare că vehiculul a circulat în data respectivă pe tronsonul de drum în cauză, precum şi actul doveditor al lipsei rovignetei. Astfel, procesul verbal încheiat după termenul prevăzut de 30 de zile sau comunicat după termenul prevăzut de 15 zile va fi considerat nul de drept.

Propunerea legislativă va fi supusă dezbaterii publice în Senat, care în acest caz este prima cameră sesizată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax