Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Amenzile pentru vecinii gălăgioși cresc drastic. Cei care deranjează linistea pot primi muncă în folosul comunității

Publicat

Cei care organizează petreceri private în corturi sau alte amenajări neacoperite, care deranjează prin gălăgie locuințele din apropriere, dar și cei își deranjează vecinii de bloc în timpul orelor de liniște, vor fi sancționați mult mai dur. Amenzile cresc drastic din ianuarie 2020, iar cei care deranjează liniştea pot primi drept pedeapsă până la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii. 

S-a terminat cu petrecerile la bloc, muzica tare sau vecinii gălăgioşi. Sancționarea mai dură a petrecerilor gălăgioase a fost cuprinsă în Legea nr. 192/2019, care va intra în vigoare pe 26 ianuarie 2020.

Potrivit noilor prevederi, persoanele care organizează petreceri cu caracter privat şi utilizează aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban, vor plăti o amendă între 2.000 şi 3.000 de lei, o creştere semnificativă faţă de valoarea anterioară (între 500 şi 1.500 de lei). 

La persoanele care repetă ofensa într-un interval de 24 de ore, această pedeapsă creşte semnificativ, iar amenda poate ajunge până la 6.000 de lei, sau până la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Amenzile se vor majora până la 1.500 de lei şi pentru persoanele care incită la dezordine socială, organizează jocuri de noroc ilegale, sau servesc băuturi alcoolice în locurile publice şi în afara restaurantelor.

De asemenea, tot până la 1.500 de lei va ajunge amenda pentru persoanele care deranjează liniştea publică sau produc zgomote în zonele de locuit între orele 22:00 – 08:00 şi 13:00-14:00. Pentru repetarea ofensei într-un interval de 24 de ore, aceste amenzi pot urca până la 3.000 de lei, sau pedeapsă cu 70-120 de ore de muncă în folosul comunităţii

sursa: romaniatv.net, zf.ro, avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax