Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

American Councils for International Education anunţă lansarea turului de studiu pentru studenți Elie Wiesel 2024. Criterii

Publicat

American Councils for International Education Romania invită studenţii, masteranzii și doctoranzii cetăţeni români cu vârste între 20 și 27 de ani să candideze pentru a participa la programul Elie Wiesel Study Tour care va avea loc în perioada 25 august – 4 septembrie 2024.

Programul tematic Elie Wiesel Study Tour, aflat la cea de-a șaptea ediţie, este finanţat de către Ambasada Statelor Unite în România, Institutul Polonez din București, Ambasada Republicii Federale Germania în România și Ambasada Statului Israel în România și își propune să ofere studenţilor interesaţi de tematica drepturilor omului și de istoria Holocaustului ocazia de a înţelege mai multe despre aceste subiecte și de a aprofunda cunoștinţele deţinute.

Programul va avea loc în perioada 25 august – 4 septembrie 2024 şi oferă 15 burse ce acoperă costurile participării: cazare, mese în regim de demi-pensiune, vizite în locuri reprezentative pentru tematica abordată, precum și materiale promoţionale.

Ediţia din acest an va include vizite la Casa Memorială Elie Wiesel, Cartierul Evreiesc din Budapesta, Memorialul „Pantofi de-a lungul promenadei Dunării”, Complexul Muzeal Auschwitz-Birkenau, Cartierul Evreiesc Kazimierz din Cracovia și Fabrica lui Schindler.

Participanţii vor avea parte de activităţi diverse de tip team building, dezbateri, ateliere de lucru şi sesiuni de informare.

Pe toată durata vizitei de studiu, grupul va fi însoţit de un profesor de specialitate care le va oferi toate informaţiile cu privire la locurile vizitate, va facilita dezbateri tematice și îi va provoca să își dezvolte gândirea critică.

După finalizarea programului, fiecare dintre cei 15 participanţi vor organiza o activitate de diseminare a informaţiilor dobândite în facultatea sau comunitatea din care provin.

Criterii de eligibilitate

Programul este deschis studenţilor, masteranzilor și doctoranzilor care îndeplinesc următoarele condiţii cumulative:

  • au cetăţenie română;
  • au minim 20 ani și maxim 27 de ani împliniţi în momentul începerii programului (25 august 2024)
  • sunt actualmente studenţi, masteranzi sau doctoranzi în mediul rural sau urban, în ţară sau în străinătate, la orice profil de studiu;
  • au un nivel avansat de cunoștințe în limba engleză;
  • demonstrează interes faţă de tematica programului;
  • sunt dispuși să organizeze minim o activitate de diseminare la final (articol, interviu, conferinţă locală etc.).

În urma evaluării aplicaţiilor organizatorii vor selecta un număr de 15 participanţi.

Cei interesaţi se pot înscrie online până pe data de 5 iulie 2024, completând formularul disponibil aici.

Informaţii complete despre program sunt disponibile pe romania.americancouncils.org

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax