Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

American cu două beri la bord prins de un polițist rutier din Alba: Au vorbit două limbi diferite și au ajuns în instanță

Publicat

politia-rutiera

Un american care nu înțelegea româna, două beri și un polițist rutier de la IPJ Alba – ”ingredientele” unui proces care s-a desfășurat pe rolul Judecătoriei Sebeș, în care cetățeanul din SUA a dorit anularea unei amenzi și să nu îi fie suspendat permisul pentru 90 de zile. 

Deși întâmplarea s-a petrecut în luna mai a anului 2021, a fost nevoie de 8 luni pentru o primă decizie la Judecătoria Sebeș Un proces s-a desfășurat iar pe data de 31 ianuarie 2022, a fost dată o primă decizie. De asemenea motivarea a fost făcută public, în urmă cu câteva zile. 

Mai exact, în data de 4 mai 2021, bărbatul în jurul orei 20.00 a băut două beri alături de mai mulți prieteni, iar peste câteva ore, după ce s-a odihnit a urcat la volanul mașinii sale.

Pe drum, în jurul orei 23.49, în localitatea Pianu de Jos, un polițist rutier l-a oprit pe acesta. În timpul procesului cetățeanul american a precizat că: ”decizia de a conduce un autovehicul pe drumurile publice deşi consumase anterior momentului începerii deplasării o cantitate de băuturi alcoolice, se datorează şi faptului ca, fiind cetăţean american şi trăind pana de curând într-un stat unde este permisa conducerea unui autovehicul pe drumurile publice deşi conducătorul auto consumase în prealabil o cantitate mica de alcool, atât timp cât nu ii afectează capacităţile motorii şi de concentrare”, se arată în motivarea instanței.

Pe toată durata interacțiunii cu polițistul rutier care vorbea în limba română, bărbatul a mai precizat în fața judedcătorilor că nu a înțeles nimic.

Americanul a fost testat cu etilotestul iar aparatul a indicat o concentraţie de 0,15 mg/l de alcool pur expirat.

La momentul întâmplării bărbatul era mutat în Cluj doar de câteva luni și nu înțelegea bine limba română și expresiile folosite de polițist.

”La rubrica „Menţiuni”, agentul constatator a consemnat următoarele: (i) ca Reclamantul vrea sa ridice permisul de la serviciul rutier CJ („vreau sa ridic permisul de la serviciul rutier CJ”) şi (ii) ca reclamantul nu doreşte recoltarea de probe biologice („nu doresc recoltarea de probe biologice”), după care i-a indicat locul unde sa semneze”, se mai arată în motivarea instanței.

Bărbatul a semnat procesul verbal, deși nu știa ce consecințe juridice va avea. Câteva zile mai târziu a plătit și amenda de 652 de lei.

Decizia instanței

Magistrații Judecătoriei Sebeș au considerat că atât procesul verbal, dar și măsura de suspendare a carnetului pe o perioadă de 90 de zile au fost întocmite corect de către agentul constatator.

Drept urmare, aceștia au respins cererea bărbatului și au mențiunt sancțiunea dată de polițistul rutier al IPJ Alba.

Decizia nu a fost definitivă.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax