Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

AMICAL: Voința Sibiu – Unirea Alba Iulia 2-1 (0-1, la pauză). Uniriștii au pus la respect nou-promovata, în prima repriză

Publicat

Unirea Alba Iulia s-a duelat, sâmbătă, în deplasare la Sibiu, într-un meci amical cu nou-promovata Voința Sibiu.

În prima repriză, uniriștii au făcut instrucție cu trupa lui Alexandru Pelici, Voința nu a avut nici o fază periculoasă de poartă, în vreme ce Unirea Alba Iulia putea să marcheze de cel puțin trei ori. Chiar și așa, ”alb-negrii” au fost cei care au deschis scorul, în minutul 7, la Sibiu. Mureșan a primit o pasă în adâncime peste apărarea sibienilor și tânărul atacant l-a executat cu sânge rece pe Dănălache, cu un șut la colțul lung. Două minute mai târziu, același Mureșan a scăpat singur spre poarta adversă, a depășit portarul, însă Grigore a respins din patru metri.

Repriza a doua a adus de la cabine alte distribuții pentru cele două echipe. Gabriel Rotaru a schimbat întreg efectivul, în vreme ce Alexandru Pelici a înlocuit și el o serie din titularii primei părți.  În minutul 76 și 82, prin Hadăr și Szabo, sibienii au trecut în avantaj pe tabelă și au reușit să-și mai spele din rușinea unui joc prestat mult sub nivelul eșalonului în care vor evolua.

După prima repriză a echipei din Cetatea Marii Uniri, a apărut și concluzia firească: dacă Voința Sibiu se va prezenta așa la jocul cu Steaua, cu siguranță că trupa lui Pelici va fi o victimă sigură.

După amicalul de la Sibiu, antrenorul Gabriel Rotaru a renunțat la fotbaliștii Geacă și Văcărescu, iar pentru Unirea Alba Iulia au evoluat și doi camerunezi – Monkam Arnaud și Olomo Basile -, jucători aflați în atenția grupării Pandurii Târgu Jiu, dar care s-au pregătit alături de formația antrenată de Gabriel Rotaru.

FC Unirea a început în următoarea formulă: Pascal – Bâlu, Potopea, Bumbac, Ștefan – Ciofu, Militaru – Plenicianu, Munteanu – Mureșan Monkam.  În repriza secundă au mai intrat: Lasc, Ignat, Geacă, Văcărescu, Stan, Litean, Man, Stan, Schuller, Oprea, Olomo Basile.

Președintele executiv Eutin Bojin s-a declarat mulțumit de prima repriză  de la Sibiu, când Unirea se putea desprinde clar pe tabelă. ”Prima repriză a fost o repriză bună a echipei noastre, am condus cu 1-0 și puteam să mai dăm două goluri, pentru că am mai avut numeroase ocazii de gol. Un plus pentru  Pascal, Bumbac, Monkam, Mureșan. Bâlu și Plenicianu în nota lor obișnuită, iar mijlocașii Militaru și Ciofu au închis bine, dar nu mi-a plăcut că au pasat prea mult în lateral și înapoi. De la noi din jucătorii veniți în probe nu m-a impresionat niciunul. Dacă tot trebuie să mai transferăm 4-5 jucători, aceia trebuie să fie peste ce avem noi”, a declarat Eutin Bojin, președinte executiv FC Unirea Alba Iulia.

Bojin: ”Sibiul mai are nevoie de jucători valoroși”

Voința Sibiu nu a arătat sâmbătă ca o prim-divizionară, ci ca o echipă de ”pluton” de Liga a II-a; achizițiile Dâlbea, Dănălace, S.Bar și Coman nu au ”rupt gura târgului”, iar foștii jucători nu par a-și fi revenit din extazul promovării. ”Cei de la Sibiu mai au mult de lucru și le mai trebuie jucători valoroși pentru Liga I și mai au nevoie de timp pentru a-și omogeniza echipa. E greu pentru ei, pentru că sâmbătă joacă cu Steaua. Le doresc succes celor de la Sibiu și în special lui Pelici și lui Sandu Tâbîrcă ”, a mai spus Bojin.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax