Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Amintiri” de campanie: Dan Cherecheş acuză conducerea liceului „I.D Lăzărescu” şi DJST Alba că au „exploatat” 15 elevi în scop politic. Le cere DEMISIA

Publicat

dan chereches După două săptămâni de la încheierea campaniei electorale, fostul inspector şcolar şi consilier local PNL la Cugir, Dan Cherecheş a venit în cadrul unei conferinţe de presă cu documente care certifică că 15 elevi de la Liceul „I.D.Lăzărescu” au fost folosiţi de PSD în campania electorală din primul tur de alegeri.

Mai precis aceştia ar fi fost scoşi de la ore, pentru a participa în data de 31 octombrie la seminarul de tineret, „Tineretul -cunoaştere şi implicare”, dar care, potrivit fostului inspector şcolar, în acea zi şi la acea oră au fost văzuţi prin oraş cu materiale electorale ale PSD.

Cherecheş susţine că nu a fost organizat niciun seminar la acea dată, cu toate că dispoziţia de a pleca de la ore fără să fie absenţi motivat a venit chiar de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret.

Fostul inspector şcolar cere demisia atât a directorului de la DJST Alba, Adrian Păştină, cât şi a directorului liceului din Cugir, Alexandru Micaciu şi a consilierului şcolar, Ionuţ Iancu care au semnat participarea celor 15 elevi de clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a.

„Colegii noştri de la Cugir, de la PSD au folosit elevi în campania electorală scoţându-i de la ore. Nu am venit mai repede, pentru că în momentul ăsta am făcut rost de dovezi scrise. În ziua de 31 octombire, fiind ultima zi de campanie înainte de primul tur, un eurodeputat a venit în Cugir să facă reclamă candidatului dânşilor şi bineînţels avea nevoie de alai. Şi s-a gândit să ia nişte elevi de la liceul <I.D.Lăzărescu>, a spus Dan Cherecheş.

IMG_0918 În data de 31 octombrie, 15 elevi de la Liceul „I.D. Lăzărescu” din Cugir au fost scoşi de la ore să facă campanie electorală. Asta susţine fostul inspector şcolar, Dan Cherecheş care spune că Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Alba a solicitat participarea acestor elevi la un seminar de tineret, cu tema „Tineretul – cunoaştere şi implicare” care nu s-a organizat.

Cherecheş spune că s-a informat cu referire la desfăşurarea acestui simpozion şi a precizat că nu a avut loc, şi că cei 15 elevi au fost văzuţi pe stradă la adat de 31 octombrie, ora 11.00 cu materiale electorale ale PSD.

Acesta a mai adăugat că directorul de la DJST Alba a „folosit un fals fără o dovadă juridică”.

„Parteneriatul făcut este o hârtie făcută pe genunchi, care nu are nicio valoare pentru că nu respectă metodologiile şi regulamentele în vigoare pentreu astfel de parteneriate. Acestea se fac pe baz aunui ordin de ministru şi care spune exact cum trebuie să arate un parteneriat. Trebuie avizat şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean, ceea ce nu a fost vizat. Un parteneriat nu poate să aibă o pagină. E clar că aveau nevoie de nişte elevi să participe în campanie. 15 elevi au fost folosiţi în campania din primul tur”, a precizat fostul inspector şcolar.

Directorul liceului, Alexandru Micaciu şi consilierul educativ Ionuţ Iancu au aprobat pe baza acestui parteneriat ca elevii să plece de la ore. Cherecheş spune că a vorbit cu elevii, iar aceştia au recunoscut că în data de 31 octombrie au făcut campanie electorală şi nu au participat la vreun seminar de tineret: „Am discutat cu ei şi mi-au recunoscut unde au fost. Nu mi-am permis să iau declaraţie scrisă pentru că şi eu cunosc legea şi nu am dreptul să fac aşa ceva”.

În final Cherecheş a spus că solicită demisia atât a directorului de la DJST Alba, Adrian Păştină, cât şi a directorului liceului „I.D.Lăzărescu”, Alexandru Micaciu, ambii membri PSD şi a consilierului educativ Ionuţ Iancu: „Sunt convins că ISJ Alba se va autosesiza şi va demite directorul unităţii, pentru că a făcut politică şi a călcat articolul 7 din Legea învăţământului. Dacă aceasta nu se va întâmpla cu juriştii de la PNL vom lua toate măsurile să solicităm o anchetă şi organele competente să ia măsuri împotriva acestor ilegalităţi”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. babadochia

    duminică, 07.12.2014 at 13:29

    Din ciclul pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti ! Acest individ de trista amintire pe care din motive inexplicabile Teban il tine langa el ar trebui sa treaca printr-o perioada de reabilitare sociala indelungata care sa-i ofere o noua perspectiva asupra lumii si a vietii si sa inteleaga ca nu este buricul pamantului si nici nu poate influenta cu aceste nimicnicii bunul mers al invatamantului sau al societatii! Esta o paria a invatamantului din judet dar cu toate acestea PNL in promoveaza in continuare basca il pune si consilier judetean ! Probabil ca sa aiba restul de cine face bascalie la sedinte , nu m-am prins inca oricum e rusinos ca un post de dascal, de consilier si pana nu demult de inspector scolar a fost irosit pe o asemenea **** sociala !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax