Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amnistia fiscală, adoptată de Guvern. Care sunt condițiile pentru obținerea facilităților fiscale

Publicat

bani

Guvernul a adoptat miercuri amnistia fiscală de care vor beneficia persoanele fizice și firmele cu datorii la stat peste un milion de lei. Măsurile prevăd și posibilitatea ca, în 6 luni, debitorul să poată pentru restructurarea financiară și să pregătească un plan de restructurare elaborat de către un expert independent.

Ordonanţa prevede două mecanisme de eşalonare a plăţii: măsuri de restructurare a obligaţiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 pentru debitorii care au datorii mai mari de un milion de lei, bazată pe un plan de restructurare, plată eşalonată şi supravegherea fiscală pe perioada înlesnirii; anularea accesoriilor în cazul datoriilor sub un milion lei, dacă obligaţiile bugetare principale se achită până la 30 noiembrie 2019.

Debitorii pot opta pentru plata eșalonată a obligațiilor bugetare, conversia în acțiuni a obligațiilor, stingerea restanțelor prin darea în plată a unor imobile.

Mai este prevăzută anularea unor obligații bugetare principale în proporție de maxim 50%, din totalul acestora, în funcție de capacitatea financiară de plată a debitorului.

De asemenea, este inclusă amânarea la plată a accesoriilor datorate de contribuabili în vederea anulării dacă planul de restructurare se finalizează cu succes.

Pentru a beneficia de măsurile fiscale, debitorii trebuie să plătească în 15 decembrie 2019 obligațiile bugetare cu termene de plată între 1 ianuarie – 15 decembrie 2019, obligațiile bugetare principale și accesorii reprezentând ajutor de stat de recuperat și obligațiile bugetare stabilite de alte organe, precum și amenzile transmise spre recuperare ANAF, după notificarea ANAF privind intenția de restructurare.

Ar urma să fie circa 300.000 de beneficiari, din care aproximativ 2.700 companii capital privat cu 255.000 de angajați și 1.100 instituții publice și UAT-uri.

Măsurile intră în vigoare de la publicarea în Monitorul Oficial.

surse: realitatea.net, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax