Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Amnistie fiscală la penalități pentru populație și firme. Proiect de ștergere a datoriilor, pregătit de Guvern

Când intră pensiile pe septembrie

Publicat

Amnistie fiscală la penalități pentru populație și firme: Este vorba despre un proiect de ordonanță pregătit de Guvern, semnalat de presa centrală. 

Contribuabilii, firmele, asocieri și alte entități fără personalitate juridică, persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere, unitățile administrativ-teritoriale sunt vizate de un nou proiect de lege.

Este vorba despre un proiect de ordonanță pregătit la nivelul Ministerului Finanțelor și obținut de Profit.ro, care prevede o amnistie fiscală, cu o condiție: să își plătească datoriile.

Amnistie fiscală la penalități pentru populație și firme

Potrivit publicației, acestea pot beneficia de ștergerea a 85% din penalități, dobânzi și alte accesorii aferente obligațiilor principale restante la bugetul statului la data de 31 august 2024, dacă plătesc datoriile, respectând anumite condiții.

Citește și: Legea anti-evaziune acordă amnistie evazioniștilor care fură sub un milion de euro. Amendamente la umbra scandalului din Parlament

În plus, 10% din obligațiile bugetare principale restante vor putea fi transformate în credit fiscal, dar cu respectarea unor condiții în ce privește utilizarea banilor.

Creditul fiscal poate fi utilizat pentru o perioadă de trei ani de la data depunerii solicitării, pe bază de documente justificative, numai pentru formarea de stocuri de materii prime, materiale sau servicii necesare activității operaționale sau pentru activități de investiții specifice debitorului.

Proiectul nu a fost încă pus în consultare publică.

Proiectul poate fi consultat pe profit.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate