Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amnistie fiscală pentru cei care-şi declară averile „ascunse”. Planuri pentru modificarea Codului fiscal

Publicat

finante cod fiscal Guvernul pregăteşte măsuri de amnistie fiscală pentru cei care nu-şi declară toată averea. Mai precis, cei care obţin venituri sau deţin patrimoniu ce nu au făcut obiectul fiscalizării vor primi o perioadă de grație, de până la șase luni, pentru a le declara și a-și plăti taxele şi astfel nu vor fi acuzaţi de evaziune fiscală. Ulterior acestei perioade, cei care nu se supun legii vor fi impozitați cu 50%.

Exte vorba despre planuri de modificare a Codului fiscal, astfel încât să fie acordată o perioadă de grație pentru conformarea voluntară la plată, așa numita „amnistie fiscală”, celor care au surse de venit, bani sau bunuri nefiscalizate, scrie profit.ro, citând surse guvernamentale.

După încheierea acestei perioade, care ar putea fi de trei sau șase luni, vor fi depuse declarații de patrimoniu, iar cei care nu și-au declarat averea reală vor suporta un impozitat penalizator de 50%. Măsura îi scapă pe cei vizați de acuzațiile de evaziune fiscală, nu însă și de răspundere penală în cazul în care veniturile provin din activități ilegale.

Intenţia ANAF este astfel de a evidenţia veniturile nedeclarate și de a colecta bani la buget, după ce programul de verificare a averilor, nu a adus rezultatele scontate.

Conform legii, ANAF verifică situația fiscală personală care ar trebui să reflecte raportul dintre veniturile declarate și cheltuielile unei persoane. Dacă diferența dintre acestea depășește 10%, dar nu este mai mică de 50.000 de lei, cel investigat trebuie să justifice proveniența banilor sau a patrimoniului. În caz contrar, suma este impozitată cu 16%. În unele cazuri, în care sursele sunt ilegale, pot fi sesizate parchetele.

sursa: profit.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax