Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amnistie fiscală pentru firme, pregătită de Guvern în luna mai. Detalii de la ministrul Finanţelor

Publicat

cota tva declaratie

Companiile de stat, dar şi firmele private ar urma să beneficieze de o amnistie fiscală, anunţată pentru luna mai. Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a prezentat detalii despre măsura redenumită restructurare financiară.

Guvernul vrea astfel să dea o şansă în principal companiilor publice, care au datorii mari către stat, să se salveze de la închidere.
„Restructurarea aceasta financiară este o măsură pe care o avem la nivel de Guvern în atenţie. Eu îmi doresc foarte mult ca luna mai să fie luna în care să venim, ca echipă guvernamentală, cu un pachet de măsuri pentru mediul privat, pachet care să cuprindă, printre altele, şi această măsură de restructurare financiară. Pe noi ne interesează să dăm o şansă în principal marilor companii publice, pentru că acestea, în anii care urmează, nu mai pot fi susţinute de către stat aşa, pe diverse căi. „, a spus ministrul Eugent Teodorovici, citat de Agerpres.
Potrivit acestuia, cei care se dovedeşte că nu şi-au plătit în acest an datoriile la stat nu vor putea beneficia de o astfel de măsură.
Această amnistie fiscală ar urma să includă ştergerea penalităţilor şi dobânzilor datorate şi eşalonarea datoriei de bază în aşa fel încât tranşele de rambursare să nu afecteze dezvoltarea economică a companiei, iar „compania să nu aibă presiunea plăţii către stat”.
Potrivit sursei citate, din pachetul de măsuri mai fac parte unele legate de capitalul negativ pentru companii şi de facilităţi acordate societăţilor care îşi plătesc la timp dările către stat.

Și în anul 2015 guvernul a decis o amnistie fiscală, prin care contribuabilii cu datorii fiscale la stat au putut beneficia de tăierea penalităților de întârziere dacă își plăteau principalul și restul din penalități.

surse:  startupcafe.ro, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax