Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

HOROSCOPUL POLITICIENILOR din Alba: 2017 va fi un an greu și stresant pentru unii dintre ei. Ce prezic astrele pentru aleșii locali și noii deputați


Publicat

40898horoscop-2013-1Stres, schimbări în carieră și tensiuni în relațiile cu ceilalți. Cam asta le aduce anul 2017 aleșilor locali din județul Alba și celor şapte parlamentari care vor intra într-un an destul de greu. Situația financiară se prevede instabilă pentru Ion Dumitrel, poate va termina îndelungatele procese cu transportatorii, dar și pentru Oana Badea, căreia îi este recomandat să nu semneze „ca primarul” și să fie atentă la proiectele din CL.

Florin Roman și Claudiu Răcuci vor avea un an stresant, probabil din cauza noilor funcții. Și primarul Mircea Hava va avea un an obositor şi plin de proiecte. Sorin Bumb trebuie să învețe să se împartă între noua carieră și familie, pentru că va trece prin tensiuni dacă nu va ști să gestioneze situația, iar Dorin Nistor, Gheoghe Rotar și Alin Cucui se pot aștepta la o schimbare în carieră și vor dezvolta un interes pentru partea lor artistică.

Cei doi viceprimari ai municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa și Paul Voicu vor afla care le sunt adevărații prieteni, la fel ca și senatorul Alexandru Pereș, care va trebui să învețe să lucreze în colectiv atunci când vine vorba de proiecte.

Ioan Dîrzu și Adrian Teban vor avea un an agitat în care trebuie să evite deplasările, iar deputatul Corneliu Olar și senatorul Daniel Breaz vor trece prin schimbări la nivel de personalitate și vor încerca să se reinventeze fiind mai preocupați de impresia pe care o lasă persoanelor din jur.

Vezi MESAJE DE ANUL NOU 2017: SUTE de URĂRI de ANUL NOU pentru cei dragi. SMS cu FELICITĂRI pentru 2017. MESAJE frumoase de REVELION

Primarul oraşului Alba Iulia, Mircea Hava: 26 decembrie 1956, Capricorn

mircea havaProiectul Alba Iulia Smart City s-ar putea să îi aducă un an 2017 plin de evenimente pe plan profesional, primarului Mircea Hava și trebuie să fie pregătit să își dozeze efortul pe acest sector, care promite să îi aducă multe beneficii.

Totuși trebuie să aibă de grijă și să dozeze corect eforturile, să evite suprasolicitarea, pentru că Saturn, stăpânul Capricornului, se găsește în continuare în casa a douăsprezecea a Capricornului (până la 20 decembrie 2017). Din această poziție, Saturn îl invită la un bilanț atent al realizărilor de până acum, dar poate genera și temeri, nesiguranțe sau depistarea unor tipare carelimitează.

De la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie și în luna august 2017 s-ar putea să constate că relațiile cu anumite persoane sau colaborarea cu anumite grupuri îi afectează negativ imaginea sau proiectele de viitor și trebuie să fie mai atent la contractele pe care le va semna sau atribui pentru următoarele investiții din Alba Iulia.

După 10 octombrie 2017, odată cu intrarea lui Jupiter în casa a XI-a a Capricornului, colaborările devin deosebit de importante și îl pot scoate în prim-plan într-un mod neașteptat, aducându-i beneficii importante. Prietenii și/sau colaboratorii se pot dovedi acum sfetnici de nădejde.

În plan personal, preocupările lui Mircea Hava în ceea ce privește locuința, o eventuală mutare sau renovare dau roade mai cu seamă în mai și noiembrie 2017. Nu este exclus ca abia acum să se poată bucura de ceea ce a început în anii trecuți și să îşi găsească liniștea într-un sediu nou ori într-o locuință nouă sau complet renovată și reutilată.

dumitrelIon Dumitrel: 20 martie 1958, Peşti

Oana Badea: 4 martie 1970, Peşti

 

Cei doi trebuie să aibă de grijă cum cheltuiesc banul public. Călătoriile pe care și le dorește sau care le sunt necesare în 2017 ar putea întâmpina dificultăți, cel mai probabil de natură financiară.

De altfel, instabilitatea financiară îi poate da bătăi de cap mai tot anul 2017, în special dacă dau curs impulsului de a se întinde mai mult decât le este plapuma. S-ar putea să aibă impresia că fără un credit, două, nu-și pot împlini visele, mai ales dacă acestea au legătură cu sfera academică ori poate cu o călătorie.

În 2017 ar fi bine să fie atenţi la costurile pe care le presupune participarea în diverse grupuri. Aspectul tensionat dintre Pluton, situat în casa a XI-a Peștilor (casa prietenilor și a grupurilor sociale, dar și a speranțelor de viitor) și Jupiter, situat în casa veniturilor suplimentare și a împrumuturilor Peștilor, sugerează că ar fi bine să își ajusteze proiectele pe termen lung în funcție de posibilitățile financiare reale.

oana badeaO atenție deosebită trebuie să meargă și spre proiectele pe care de propun în CJ sau CL pentru că relațiile cu prietenii și/sau cu anumite grupuri socio-profesionale tind să fie tensionate în 2017. Dacă își revizuiesc predispoziția de a fi dogmatici, de a-și impune punctele de vedere sau ideile pe care ceilalți le văd ca fiind utopice, atmosfera se schimbă radical. Trebuie să evite încercările de a manipula și să aibă grijă să nu cază pradă vreunei escrocherii.

Stresul pe care îl vor avea de la conducerile celor două instituții le poate afecta sănătatea. Se poate ca o problemă de sănătate să iasă la lumină în 2017 și, deși nu pare cine știe ce, indicat ar fi să nu o ignore, ci să facă tot ceea ce îți stă în putință pentru a clarifica simptomele și diagnosticul.

Cum Luna este pentru Pești și guvernatoarea casei copiilor, în 2017 este recomandat să monitorizeze mai atent starea de sănătate a acestora.

florin romanFlorin Roman: 22 aprilie 1974, Taur

Claudiu Răcuci: 29 aprilie 1971, Taur

Schimbările de care vor avea parte cei doi pot genera stres. Dacă învață să nu se opună cu obstinație, totul se poate transforma în entuziam și elan creator. Negativismul și faptul că vor face opoziție continuă în Camera Deputaților  le poate crea însă probleme de sănătate, tensiuni nervoase inutile și, de aceea, se recomandă prudență mai ales în primele opt luni ale anului 2017.

Prezența lui Uranus în casa a XII-a a Taurului  promite să scoată la iveală și în 2017 o serie de programe subconștiente dăunătoare, care îi țin pe loc, mai ales în ceea ce privește direcția în carieră.

Claudiu Vasile Răcuci 2Opoziția pe care o formează Jupiter cu Uranus în ianuarie, februarie, martie și septembrie 2017, arată că se impune din partea lor o schimbare de mentalitate, o eliberarea de temeri și de autolimitări care îi împiedică dezvoltarea.

Ritmul de viață ar trebui revizuit, pentru că altfel riscă să stagneze atât în plan personal cât și profesional și/sau să te îngrașe peste măsură. Deci trebuie să aibă de grijă ca activitatea lor fizică să nu se rezume doar la urcat treptele Parlamentului.

Relațiile deputaților tind să devină promițătoare în ultimul trimestru din 2017. Se poate aștepta la beneficii materiale și emoționale cum n-a mai avut de multă vreme.

corneliu olarCorneliu Olar: 18 aprilie 1956, Berbec

Daniel Breaz: 23 martie 1975, Berbec

În acest an, deputatul Corneliu Olar și senatorul Daniel Breaz se vor reinventa, potrivit astrelor. Este un an în care sunt îndemnați la revoluții personale de mare anvergură și la schimbarea mentalității în ceea ce privește modul în care înțeleg să se arăte celorlalți. Poate Olar va încerca să lase aroganța și să fie mai apropiat de oamenii care l-au trimis în Parlament.

În lunile mai și noiembrie 2017 s-ar putea să își armonizeze experiențele trecute cu intențiile legate de viitor și este îndeamnat să dea dovadă de răbdare și perseverență dacă vrea să aibă rezultate solide pe termen lung.

poza breaz ziarSaturn rămâne până pe 20 decembrie 2017 în casa a IX-a a Berbecului, ceea ce înseamnă că mai au de lucru la definitivarea și/sau actualizarea filosofiei și a convingerilor după care își conduce viața. De asemenea, s-ar putea să constate că mai au nevoie de aprofundarea studiilor sau a anumitor cunoștințe pentru a putea ajunge acolo unde îți dorești în viața profesională, sta înseamnă că noile funcții vor necesita studiu și răbdare.

Reinventarea prin care trec în acești ani poate provoca în 2017 nu doar crize personale, ci și parteneriale, mai ales în martie și la sfârșit de septembrie, început de noiembrie. Dorința lor de independență poate deveni greu de suportat pentru soț/soție sau pentru asociați și se pot rupe alianțe la care chiar ține. De asemenea, distanța fizică, Alba la București, poate fi un obstacol în consolidarea anumitor parteneriate. Este indicat să evite deciziile bruște, impulsive.

În luna octombrie se anunță un câștig financiar. Există șanse mari de a atrage sprijin financiar sau de a găsi soluții pentru datoriile făcute în anii precedenți.

 

Paul VoicuPaul Voicu: 17 decembrie 1962, Săgetător

Alexandru Pereş: 20 decembrie 1952, Săgetător

Astrele spun că în 2017 grupurile din care fac deja parte sau la care vor adera, fie politice sau de altă natură, vor juca un rol deosebit de important în dezvoltarea personală și profesională. Colaborările se anunță însă deosebit de tensionate, instabile și aducătoare de schimbări majore, mai cu seamă în martie, august și septembrie 2017.

Cei doi trebuie să fie atenți la proiectele pe care vor să le propună și să încerce să le facă în grup nu individual. Proiectele comune îi avantajează mult mai mult decât inițiativele și proiectele individuale, care pot genera haos sau sunt dificil de stabilizat. Dacă vor ști cum să servească interesele de grup, pot constata că acțiunile lor le aduc sprijinul celorlalți pentru proiectele  de suflet, pentru ceea ce doresc să creeze unic și personal.

alexandru peresLuna mai, finalul lunii august și luna noiembrie 2017 sunt deosebit de faste pentru orice și-ar propune, întrucât Saturn formează un trigon cu Uranus și un sextil cu Jupiter. Acum ar fi indicat să „atace” situații, planuri sau idei care li se par cel mai dificil de gestionat, de pus în practică, de depășit.

Situațiile de viață care apar după 10 octombrie 2017 îi pot ajuta să înțelegă care le sunt adevărații prieteni și care sunt lupii care se ascundeau sub blană de oaie.

 

 

dirzu articol smallIoan Dîrzu: 1 februarie 1967, Vărsător

Adrian Teban: pe 2 februarie 1972, Vărsător

Anul 2017 le aduce celor doi agitație și stres, oportunități de deplasare, de aprofundare a studiilor și cunoștințelor, dar și posibilitatea de a experimenta lucruri cu totul noi și provocatoare. Poate vom avea o inițiativă interesată în Parlament din partea lui Dîrzu și poate că Teban se gândește la o strategie de dezvoltare a orașului pe care îl administrează.

Totuși ar fi indicat să își manifeste mai multă receptivitate față de opiniile celorlalți, să nu se încăpățâneze să facă numai cum vor ei.

De asemenea, în 2017 ar putea lua în considerare schimbarea specializării profesionale (aici sunt slabe șansele), a unor planuri de călătorie. În funcție de toate acestea, începând cu luna octombrie 2017 pot avea rezultate spectaculoase în plan profesional sau pot obține o diplomă, un premiu ori recunoașterea publică a performanțelor.

adrian teban, primar cugirȘi în ceea ce privește spațiul de locuit/familia au de revizuit și de reconsiderat atitudini, proiecte, investiții, relații, fiindcă Venus, stăpâna casei a IV-a a Vărsătorului, retrogradează în intervalul 4 martie – 15 aprilie 2017. În această perioadă nu sunt recomandate tranzacțiile imobiliare, negocierile legate de proprietăți și nici investițiile în remodelarea sau reutilarea spațiului de locuit ori a biroului.

În martie și în prima jumătate a lunii aprilie 2017 se recomandă o prudență deosebită sau chiar amânarea drumurilor pe distanțe mari, cum ar fi în cazul lui Dîrzu naveta Alba Iulia – București sau în afara țării.

 

sorin bumbSorin Bumb: 18 iulie 1966, Rac

Cel mai norocos dintre noii deputați va avea un an 2017 turbulent. Schimbarea fotoliului de consilier cu cea de deputat poate veni cu răsturnări de situație în legătură cu familia, căminul și cariera.

Instabilitatea din carieră poate avea repercusiuni asupra vieții de familie sau asupra veniturilor. Anumite investiții începute anul trecut, investiții ce privesc casa, familia sau reorganizarea locului de muncă pot fi date peste cap de lipsa de fonduri ori de întârzierea accesului la anumite sume de bani.

Situația se va îndrepta însă simțitor începând din august 2017, când veniturile lui pot crește considerabil și îi mai vine inima la loc.

În plan profesional, în 2017 lucrurile s-ar putea să se miște mai încet decât și-ar dori. Totuși, cu puțin efort și perseverență, își va consolida poziția în domeniul tău de activitate, sau va atrage colaboratori și asociați de nădejde, poate chiar va face ceva pentru județul său din noua poziție pe care o are.

Este recomandat să fie atent la deplasările scurte, la negocieri, la relațiile cu rudele, dar și la programul de învățare în prima săptămână a lunii ianuarie, apoi 10 aprilie – 3 mai, 13 august – 6 septembrie și 3 – 23 decembrie 2017.

Alin CucuiAlin Cucui: 31 mai 1976, Gemeni

Gheorghe Valentin Rotar: 7 iunie 1964, Gemeni

Dorin Nistor: 10 iunie 1973, Gemeni

Apar momente interesante în viața lor  mai ales în prima parte a anului. Vor fi numeroase momente în care vor putea ieși în evidență.

Dorin Nistor Sebes_1Ocazii să se relanseze din punct de vedere profesional vor exista cu nemiluita, deși probabil niciunul nu-și dorește o schimbare din acest punct de vedere.

În ceea ce privește cariera celor trei aleși locali, apar mici schimbari din punct de vedere profesional. Dacă se gândesc din timp să abandoneze anumite proiecte ori să renunțe la anumite colaborări vor ieși în avantaj.  Apar tot felul de preocupări noi, unele chiar artistice. Nu e deloc exclus sa se remarce într-un domeniu în care se lucrează numai cu imaginația.

Gheorghe Valentin Rotar_PNL_BlajCu banii vor sta ceva mai prost decât în 2016, însă nu dezastruos, și asta din cauza ca vor trebui să renunțe la o serie de capricii. Anumite vicii nu le fac foarte bine, iar în 2017 poate începe curățarea lor interioară.

 

 

 

 

 

Gabriel Pleșa: 11 octombrie 1966, Balanță

În 2017 viceprimarul ar face bine să reconsidere anumite proiecte pe termen lung, dar și oamenii alături de care dorește să își construiască viitorul.

plesaMijlocul lunii februarie 2017 poate marca desprinderea de anturaje care nu îl reprezintă și care îl consumă emoțional și profesional, poate chiar va renunța la partid sau la funcție.

În martie, august și septembrie 2017, când relațiile lui (indiferent de natura lor) se pot da peste cap din cauza dorinței de independență a celor cu care este asociat sentimental și/sau profesional.

La 10 octombrie 2017, Jupiter intră în casa banilor Balanței și îi deschide posibilități nesperate de câștig, facilitând descoperirea unor noi surse de venituri.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Reguli de călătorie: 24 de țări din Europa au restricții pentru români. Carantină, la întoarcerea în țară din alte 42 de state

Publicat

Românii care vor să plece în concediu în Europa trebuie să știe că un număr mare de state au impus restricții pentru cetățenii care vin din țara noastră, din cauza creșterii alarmenate a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus. Situația este actualizată  pe site-ul Ministerului de Externe  cu privire la condițiile de călătorie spre destinația țările respective.

Condiții de călătorie în Europa. Până în data de 3 august 24 de țări au impus restricții de călătorie pentru români

Lista țărilor europene care impun restricții și reguli pentru călătorii români poate fi consultată pe linkurile de mai jos:

Austria

Belgia

Condiții de intrare in Belgia

Bosnia și Herțegovina

Cehia

Condiții de intrare în Cehia

Cipru

Danemarca

Estonia

Federația Rusă

Finlanda

Grecia

Irlanda

Islanda

Italia

Letonia

Lituania

Muntenegru

Norvegia

Regatul Țărilor de Jos

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Republica Moldova

Slovacia

Sovenia

Ucraina

Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați în situații dificile să contacteze misiunea diplomatică sau oficiul consular din statul în care se află ( www.mae.ro/romanian-missions ) sau să apeleze numărul de telefon 00 40 21 431 20 59 pentru notificarea prezenței în statele în care se află la acest moment și comunicarea datelor de contact.

Cine intră în carantină la întoarcerea acasă

Pentru românii care se întorc acasă din străinătate INSP actualizează pe site-ul propriu Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune automat carantina de 14 zile.

”Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat și au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni români, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l). Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități”, precizează INSP.

La data de 3 august, lista acestor țări este următoarea:

 • Africa de Sud
 • Arabia Saudita
 • Argentina
 • Armenia
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bolivia
 • Bosnia si Herțegovina
 • Brazilia
 • Capul Verde
 • Chile
 • Columbia
 • Costa Rica
 • El Salvador
 • Eswatini
 • Guatemala
 • Guineea Ecuatorială
 • Honduras
 • Insulele Turks si Caicos
 • Insulele Virgine ale Statelor Unite
 • Irak
 • Israel
 • Kazahstan
 • Kârgâzstan
 • Kosovo
 • Kuweit
 • Luxemburg
 • Macedonia de Nord
 • Maldive
 • Moldova
 • Muntenegru
 • Oman
 • Palestina
 • Panama
 • Peru
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Republica Dominicană
 • Singapore
 • Sint Maarten
 • Statele Unite ale Americii
 • Surinam

Pentru cei care călătoresc pe teritoriul României este recomandat să fie informați despre Lista județelor în care masca de protecție este obligatorie și în spațiile deschise

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Sistem modern de iluminat, cu fonduri europene, la Sebeș. Contract cu ADR Centru de 400.000 de euro

Publicat

Peste 3,4 km din sistemul existent de iluminat public din municipiul Sebeș vor fi modernizați și rețeaua se va extinde cu încă 2 km, cu sprijinul fondurilor nerambursabile REGIO gestionate de ADR Centru. Valoarea totală a cererii de finanțare este de peste 2,1 milioane lei, iar beneficiari vor fi peste 6000 de locuitori ai municipiului.

Contractul de finanțare nerambursabilă al proiectului a fost semnat de către primarul Dorin Nistor și directorul general ADR Centru, Simion Crețu.

Fondurile nerambursabile în valoare de aproape 1,99 milioane lei sunt alocate prin Axa Prioritară 3 a Programului REGIO 2014-2020, Obiectivul Specific 3.1C – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor – secțiunea dedicată iluminatului public.


”Proiectul se realizează ca o continuare firească a demersurilor și eforturilor pe care Municipiul Sebeș le-a făcut în ultimii ani în scopul dezvoltării infrastructurii orașului. Pe străzile propuse prin proiect, iluminatul public este inadecvat din punct de vedere al parametrilor, neadaptat la condițiile de trafic, fiind un mare consumator de energie, ce generează costuri de întreținere semnificative. Când vom finaliza proiectul, vom avea un sistem modern de iluminat, care va permite cetățenilor noștri să circule în siguranță. Am spus mereu că fondurile europene sunt soluțiile eficiente la care trebuie să recurgă administrația, iar până acum noi le-am atras în educație și sănătate, am dezvoltat în paralel lucrările de infrastructură rutieră, iar de azi avem fonduri Regio și pentru iluminat. Rog astfel concetățenii mei să aibă răbdare pe parcursul lucrărilor, fiindcă peste un an vom avea un oraș curat și bine luminat”, a declarat Dorin Nistor, primarul municipiului Sebeș.

Proiectul cu titlul „Modernizare sistem de iluminat public în Cartierul Valea Frumoasei, Str. Mihail Kogălniceanu, Str. Mircea Cel Mare, Str. Sava Henția și extindere sistem de iluminat public pe Str. Fântânele, din municipiul Sebeș” vizează creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public aferent zonelor respective. Valoarea totală a proiectului este de 2.103.881,86 lei, din care 1.999.699,57 lei  (respectiv 429.858,03 euro) reprezintă fondurile europene solicitate, diferența fiind contribuția municipalității la cheltuielile eligibile și neeligibile ale proiectului. Beneficiarul finanțării a estimat că termenul de finalizare a investițiilor este data de 31.12.2021.

Simion Crețu, director general ADR Centru a precizat: ”Este o veste bună pentru cei peste 6.000 de locuitori ce se află în perimetrul zonelor vizate de proiect, dar și pentru cei ce tranzitează orașul. Jumătate din actualul sistemul de iluminat public are o vechime de peste 25 de ani, iar acum va fi modernizat și extins, reducând presiunea atât pe bugetul local, cât și pe cel al cetățenilor. Municipiul Sebeș este un oraș puternic industrializat, cu o economie dinamică, dar și cu mult trafic, fiind un oraș ce face legătura dintre București și Cluj sau Timișoara, un nod rutier important pe unde are loc accesul la autostradă, pentru mai mult de un sfert din cetățenii județului Alba.  În același timp, municipiul este ofertant și din punct de vedere turistic, Biserica Evanghelică din municipiu trecând printr-un proces de restaurare cu fonduri Regio în perioada 2007-2013. Până în prezent, municipalitatea derulează proiecte în valoare totală de peste 37 milioane lei, din care mai mult de 28 milioane lei sunt fonduri europene nerambursabile – prin care construiește un liceu și va fi crescută eficiența energetică a Spitalului din municipiu – toate susținând dezvoltarea pe termen lung a comunității”.

Investiția pentru sistem de iluminat public modern la Sebeș

După cum sesizează solicitantul, o mare parte din brațele lămpilor existente sunt ruginite, scurte, cu brățările deteriorate, ruginite, oricând există pericolul de a nu mai putea susține lampa pe stâlp. Punctele de aprindere sunt sub dimensionate, având un număr de lămpi de aprins, mult mai mare decât prevăd normativele in vigoare. Majoritatea corpurilor de lampă și a punctelor de aprindere nu mai prezintă garanție și au o durată de viață expirată. Tablourile sunt ruginite, supradimensionate și se defectează frecvent fiind necesara înlocuirea lor destul de des, generând costuri suplimentare de întreținere.

Crearea și modernizarea sistemului de iluminat public stradal vine cu soluții practice și economice care să ducă la consumuri energetice reduse, costuri minime de întreținere și instalare, realizarea unui climat luminos confortabil, cu un consum minim de energie prin utilizarea cât mai intensă de surse și corpuri de iluminat performante si fiabile, cu o investiție minimă. Pe parcursul implementării proiectului, din bugetul alocat, beneficiarul a prevăzut executarea următoarelor lucrări: montarea de corpuri de iluminat cu aparate de iluminat cu surse eficiente energetic – tip LED; înlocuirea tuturor brațelor de lampa și a colierelor; montarea de corpuri de iluminat noi pe străzile si stâlpii din zonele la care face referire prezentul proiect; montarea la intersecții de corpuri de iluminat suplimentare, unde este cazul;  stabilirea programului de aprindere iluminat public în funcție de condițiile de trafic auto și pietonal ale municipiului; construirea a 2.005 ml de sistem de iluminat public nou; montarea de stâlpi cu panouri fotovoltaice în zonele care permit acest lucru; implementarea sistemului de tele-management la nivelul întregului sistem de iluminat din proiect cu posibilitatea dezvoltării lui pe teritoriul întregului municipiu.

Prin realizarea acestui proiect Primăria municipiului Sebeș urmărește ridicarea gradului de civilizație, a confortului și calității vieții; creșterea gradului de securitate individuală și colectivă; asigurarea siguranței circulației rutiere și pietonale precum și punerea în valoare, printr-un iluminat arhitectural și ornamental adecvat, a zestrei arhitectonice și peisagistice. Realizarea acestei infrastructuri edilitare moderne va asigura funcționarea și exploatarea sistemului în condiții de siguranță, va încuraja activitățile comerciale și turistice și va favoriza atragerea investitorilor.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Invazie de țânțari la Alba Iulia. Primăria spune că face dezinsecții, locuitorii și turiștii ”că sunt mâncați de vii”

Publicat

t

În ultimele zile Alba Iulia se confruntă cu o invazie de țânțari, în mai multe zone din oraș. Mai mulți locuitori, dar și turiști au raportat prezența insectelor, atât în parcul de la intrarea în Cetatea Alba Carolina, la Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan, în mai multe cartiere din zona Cetate, dar și din centrul orașului. 

”Nu poți să te plimbi prin parc că te mănâncă de viu”, ne-a transmis un cititor alba24.ro, după ce s-a plimbat prin parcul din Cetatea Alba Carolina. 

La solicitarea alba24.ro, reprezentanții Primăriei Alba Iulia au transmis că firma DD Chim face periodic acțiuni de dezinsecție.

Potrivit Primăriei, până în prezent au fost trei etape de dezinsecție, iar luni, 3 august, se sfârșește a treia.

– etapa 1 12.05.2020 – 22.05.2020

– etapa 2 28.06.2020 – 09.07.2020

– etapa 3 26.07.2020 – 03.08.2020

Etapele s-au desfășurat în funcție de condițiile meteorologice existente, mai transmit aceștia.

De asemenea, dezinsecția se face pe domeniul public, se intră pe bulevarde, străzile mici din oraș și prin Cetatea Alba Carolina.

Valoarea contractului cu DD Chim este de este: 604.747,38 lei/fără TVA/an, iar o trecere variază de la caz la caz – spre exemplu:

– 10834,97 lei fără TVA dezinfecție țânțari – zone verzi (o trecere)

– 14052,63 lei fără TVA dezinfecție căpușe – zone verzi (o trecere)

– 1601,43 lei fără TVA dezinfecție larve – zone verzi (o trecere)

Perioada de valabilitate a contractului cu DD Chim este din 26 februarie 2020 până în 26 februarie 2021, încheiat în baza acordului – cadru de servicii nr. 17585/21.02.2019, valabil până la data de 25 februarie 2023.

În luna ianuarie, firma DD Chim a fost amendată de DSP Hunedoara, cu 40 de mii de lei, după ce mai mulți elevi ai unui liceu din Arad s-au intoxicat după ce firma a făcut o acțiune de dezinfecție și dezinsecție la Liceul German din Arad.

Potrivit specialarad.ro, Direcţia de Sănătate Publică din Hunedoara a stabilit că atunci când DD Chim a realizat deratizarea de la Liceul German din Arad ar fi fost încăltate normele, întrucât au fost folosite două produse concomitent.

„Conform cu procesul verbal de recepție a lucrărilor din data de 17.12.2019 produsele biocide utilizate la efectuarea dezinsecției si dezinfecției au fost combinate și utilizate concomitent prin pulverizare cu atomizorul, ceea ce nu este în conformitate cu indicațiile de utilizare din avizele sanitare ale produselor.

În urma verificării Registrului Național al produselor biocide actualizat în septembrie 2019 se constată că produsul SEIF PLUS PREVENTOL CD 601, Aviz nr.1171 BIO/02/12.24 (la pozitia 644), nu mai este avizat sanitar începând cu data de 01.05.2019 întrucât producătorul nu face dovada înregistrării produsului în R4BP până la cel târziu data includerii ultimei substanțe active în lista substanțelor aprobate.

Drept urmare se consideră ca operatorul a utilizat produsul după data de expirare a Avizului de punere pe piață“, a anunțat DSP Hunedoara.

Patronul firmei contestă cele stipulte de DSP Hunedoara și susţine că toate normele au fost respectate. Acesta a declarat pentru că va contesta în instanţă sancţiunile şi acuzaţiile DSP. Mai mult, acesta afirmă că inspectori DSP ar fi controlat firma şi în noiembrie, iar atunci n-ar fi găsit nicio neregulă, deși în stoc ar fi fost aceleaşi produse, au mai scris jurnaliștii de la specialarad.ro.

Firma DD Chim este din județul Hunedoara și are în portofoliu o gamă largă de instituții publice și primării cu care are contracte de dezinfecție și dezinsecție.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 50 de ofițeri și subofițeri din Alba, avansați în grad. Festivitate la Jandarmeria Alba

Publicat

Peste 50 de jandarmi din Alba, ofițeri și subofițeri, au fost avansați în grad, în cadrul unei festivități organizate de Jandarmerie.

Potrivit instituției, 54 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba au adăugat încă o tresă pe epoleți cu data de 1 august, odată cu îndeplinirea stagiului minim în grad.

În cadrul unei festivități, celor 8 ofițeri și 46 de subofițeri le-au fost înmânate de noile grade, care încununează munca depusă de către aceștia până în prezent.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate