Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ANAF a declanșat controale la firmele care au mărit prețurile la alimente și produse sanitare în perioada stării de urgență

Publicat

anaf

ANAF a declanșat controale la firmele care au mărit semnificativ prețurile în perioada crizei sanitare din perioada stării de urgență, profitând de criza de echipamente medicale.

Controalele sunt derulate anul acesta, dar vor continua și la anul, potrivit ministrului de Finanțe, Florin Cîțu. Sunt vizate prețuri la alimente, produse sanitare sau de igienă.

ANAF a inițiat în ultima perioadă și analize de risc la firmele care au făcut comerț cu materiale sanitare, iar campania de verificări va folosi și rezultatele acestor analize. În controale este implicată și Direcția Antifraudă.

Fiscul vrea și un control mai bun al comerțului electronic. O altă chestiune luată în calcul este rambursarea rapidă a TVA.

„ANAF-ul nu a avut controale până acum 2 săptămâni, am avut o discuție și am spus că e momentul să vedem, sunt mai multe sectoare cu evaziune fiscală. ANAF nu poate să fie prietenoasă, cer profesionalism. Dacă sunt cetățeni abuzați, pot să ne sesizeze”, a spus ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax