Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ANAF a publicat ”lista rușinii”, cu firmele care au datorii la stat în al doilea trimestru al anului 2020

Publicat

sediul ANAF Alba

Agentia Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat recent lista cu firmele care nu și-au platit obligațiile fiscale în al doilea trimestru al anului 2020.

ANAF publică trimestrial lista cu persoanele juridice aflate în evidență cu obligatii fiscale restante, peste 100.000 de lei, cunoscută și ca “lista rușinii”. Nu sunt incluse și persoanele fizice, măsura fiind aplicată din aprilie 2019.

AICI, lista cu firmele înregistrate cu datorii.

Obligatiile fiscale pentru al doilea trimestru din 2020 sunt aferente perioadei aprilie – iunie 2020. Lista datornicilor este reglementată de OMFP 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistreaza obligații fiscale restante, precum și cuantumul acestor obligații.

Potrivit ANAF, ”obligațiile fiscale restante ale contribuabililor persoane juridice care fac obiectul publicării sunt cele notificate, existente la sfârșitul trimestrului de raportare și neachitate până la data publicării. Nu fac obiectul publicării obligațiile fiscale restante al căror cuantum total este sub următoarele plafoane:

a) 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;

b) 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;

c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax