Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANAF: Angajatorii nu mai trebuie să depună declaraţia de menţiuni. Vectorul fiscal va fi modificat din oficiu

Publicat

ANAF va modifica, din oficiu, vectorul fiscal al angajatorilor. Pentru a veni în sprijinul contribuabililor şi pentru a evita aglomeraţia la ghişee, având în vedere termenul scurt de depunere a declaraţiei de menţiuni, modificarea vectorului fiscal pentru persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora va fi realizată de către adminstraţiile fiscale centrale competente, prin înscrierea contribuţiei asiguratorie pentru muncă.

Vezi și ANAF vinde zeci de mașini, cu prețuri începând de la 600 de lei. Lista autoturismelor scoase la vânzare

Ordinul preşedintelui ANAF care reglementează aceasta situaţie a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 1027/27.12.2017.

Reprezentanții ANAF reamintesc că, începând cu 1 ianuarie 2018, contribuţiile sociale obligatorii sunt:

  • contribuţia de asigurări sociale datorată de către persoanele fizice care obţin venituri din salarii sau asimilate salariilor, iar în cazul persoanelor fizice şi juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, numai pentru condiţii deosebite de muncă sau pentru condiţii speciale de muncă, după caz;
  • contribuţia de asigurări sociale de sănătate, datorată de către persoanele fizice care obţin venituri din salarii sau asimilate salariilor;
  • contribuţia asiguratorie pentru muncă datorată de către persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate