Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANAF, aplicație pentru identificarea românilor cu bani nedeclarați. Nici un politician nu a fost ”deranjat” cu întrebări

Publicat

port

ANAF pregătește o aplicație care va analiza amănunțit averea românilor și o va raporta la veniturile obținute. Aplicația va analiza situaţia fiscală a persoanelor fizice, proces în care verifică veniturile şi averea acestora.

Pe baza rezultatului, Fiscul va decide dacă trece sau nu la o verificare amănunţită. Ca exemplu, vor fi verificați cei care obțin venituri ”la negru”, de exemplu din chirii. 

Potrivit profit.ro, în februarie ANAF urma să selecteze românii în cazul cărora să iniţieze controale amănunţite.

Deși au averi fabuloase a căror proveniență este imposibil de dovedit prin prisma veniturilor, politicienii români par ocoliți de aplicație pentru că până acum nici unul nu a fost întrebat în legătură cu acest lucru. Exemplele în acest sens sunt nenumărate și pot fi găsite în toate partidele. Printre cei vizați se află însă oamenii simpli cu venituri nedeclarate, de exemplu, din chirii, dar despre care ANAF află din alte surse.

Potrivit unui ordin ANAF din 2018, pentru verificarea situaţiei fiscale personale a persoanelor fizice, organele fiscale efectuează următoarele activităţi preliminare:

  • analiza de risc;
  • selectarea persoanelor care vor fi supuse verificării situaţiei fiscale personale.

Analiza de risc este iniţiată, în prezent, pentru cazuri punctuale în urma unor rezultate din controale fiscale sau în cazuri identificate ca urmare a unor sesizări primite de la alte instituţii ori autorităţi publice, precum şi de la alte entităţi sau persoane fizice ori juridice.

Analiza de risc constă în următoarele activităţi: identificarea riscurilor de neconformare la declararea veniturilor impozabile; evaluarea riscurilor de neconformare la declararea veniturilor impozabile; gestionarea riscurilor de neconformare la declararea veniturilor impozabile.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax