Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANAF: Contribuabilii pot primi îndrumări şi asistenţă telefonică prin Call Center. Ce informaţii sunt oferite

Publicat

telefonie_11051658Agenția Națională de Administrare Fiscală reamintește tuturor contribuabililor că pentru a beneficia de îndrumare și asistență telefonică au posibilitatea de a apela la Call-center, la numărul unic de telefon 031 403 91 60.

Prin intermediul acestui număr de telefon, contribuabilii au posibilitatea de a obține telefonic, informații generale în domeniul fiscal precum și informații cu privire la aspecte în domeniul Tehnologiei Informației (IT).

Apelând la acest număr de telefon, contribuabilii au posibilitatea de a selecta tipul de informații pe care le solicită prin intermediul următoarelor taste:

– tasta 1 – persoane fizice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică; destinată îndrumării și asistenței în domeniul fiscal;

– tasta 2 – persoane juridice – destinată îndrumării și asistenței în domeniul fiscal;

– tasta 3 – persoane fizice și juridice – destinată asistenței în domeniul Tehnologiei Informației (IT).

Pentru a beneficia de îndrumare și asistență în domeniul fiscal, contribuabilii vor selecta tasta 1 sau tasta 2, în funcție de categoria de contribuabili din care fac parte (fizică sau juridică).

Agenții Call-center oferă contribuabililor informații cu caracter general în legătură cu modul în care aceștia trebuie să procedeze pentru a beneficia de un drept fiscal sau pentru a se conforma unei obligații fiscale. Informațiile oferite contribuabililor prin intermediul Call-center-ului se referă la impozitele, taxele, contribuțiile sociale și alte venituri bugetare administrate de Agenția Națională de Administrare Fiscală.

În cazul în care în timpul convorbirii telefonice se constată că problematica fiscală solicitată prezintă un grad ridicat de complexitate și dificultate, agenții Call-center pot îndruma contribuabilii către celelalte modalități de acordare a asistenței:

– prin e-mail (prin intermediul formularului de asistență de pe site-ul Agenției, www.anaf.ro, sau accesând următorul link: https://www.anaf.ro/arondare/);

– în scris;

– sau la sediul organului fiscal.

Pentru a beneficia de îndrumare și asistență în domeniul IT, contribuabilii vor selecta tasta 3. Agenții din Call-center oferă informații tehnice cu privire la:

– erori tehnice la completarea declarațiilor;

-erori tehnice la depunerea declarațiilor;

– erori la prezentarea certificatului, în vederea autentificării pe site-ul Agenției;

– erori la autentificarea în Spațiul Privat Virtual (SPV);

– erori la generarea cererilor și descărcarea mesajelor primite în SPV;

– erori la accesarea oricărei secțiuni a site-ului ANAF.

În situația în care, în timpul convorbirii telefonice se constată că problemele tehnice/ erorile nu se pot soluționa telefonic, agenții Call-center pot îndruma contribuabilii să solicite asistență prin e-mail, la adresa: admin.portal@mfinante.ro sau să se deplaseze la sediul organului fiscal.

În momentul apelării la numărul unic de telefon 031 403 91 60, contribuabilii sunt rugaţi să asculte mesajul de început și să aleagă tasta corespunzătoare în funcție de tipul de informații pe care doresc să le solicite.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax