Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANAF deschide un showroom auto, cu mașini confiscate. Prețuri, cu 30 la sută mai mici decât în târguri

Publicat

Poliţia de Frontieră, Vama Română şi ANAF îşi deschid împreună show-room auto. De la decapotabile la autoutilitare şi de la autoturisme româneşti la jeepuri, statul pare să devină unul dintre principalii jucători de pe piaţa auto.

VEZI și ANAF vinde zeci de mașini confiscate. Autoturisme la prețuri pentru toate buzunarele. Licitațiile din MARTIE

În primă fază, 5.000 de maşini îşi vor căuta clienţi. E drept, unele sunt ruginite, unele au peste 200.000 de kilometri la bord, dar pentru toate se acceptă un preţ chiar şi cu 30 la sută mai mic decât în târgurile de maşini, anunță Realitatea TV. Dezavantajul e că mai toate maşinile au o poveste… penală.

Maşina deţinută de un traficant de arme, maşinile cu care au fost aduse droguri în România şi autoturismele în care au fost găsite mii de ţigări netimbrate. 5.000 de astfel de vehicule deţinute statul român, iar acum toate sunt scoase la vânzare.

În medie, nu trece nicio zi fără ca vameşii sau poliţiştii de frontieră să confişte o maşină sau un tir. Un ajutor vine chiar de la câinii poliţişti, care trebuie să găsească peste 10 cartuşe de ţigări ca vehiculul să fie confiscat.

Chiar producătorii de tutun sponsorizează educarea câinilor. Statul doar confiscă şi ulterior ţine vehiculele la păstrare. Până acum nu le putea vinde fără ca proprietarul care transporta ţigări, droguri sau arme să fie condamnat definitiv în instanţă.

Unele dintre maşinile confiscate de statul român au stat abandonate prin parcări chiar şi 10 ani. În acest timp au fost vândute de ploaie, de vânt, de soare, de grindină, ba chiar a fost timp să crească copaci. Acum autorităţile şi-au dat seama că aceste maşini ar putea reprezenta o afacere.Greu de crezut că vor găsi vreun client. Dar tot statul are o soluţie: fierul vechi… cât o mai fi rămas.

Acum statul vrea să vândă maşinile chiar şi fără ca proprietarii lor să fie condamnaţi definitiv. Dacă îşi dovedesc nevinovăţia, oamenii îşi vor primii banii înapoi, plus un mic comision. O problemă pentru stat ar putea fi, însă, cumpărătorii pretenţioşi.

În primă fază, poze cu maşinile confiscate vor fi postate online, iar ulterior ANAF se va ocupa ca toate maşinile confiscate să fie aduse într-o singură parcare imensă din Bucureşti.

În urmă cu câteva luni, în curtea depozitului ANAF erau păstrate sub sigiliu maşini care de obicei sunt de găsit prin parcările hotelurilor şi restaurantelor de lux. Audi Q7, BMW X5 si Seria 5, Mercedes S Class, Jaguar, Maserati si chiar un Lamborghini. Autoturismele de lux au ajuns în proprietatea statului după ce au fost confiscate de la inculpaţii condamnaţi definitiv de instanţe pentru recuperarea prejudiciilor, potrivit gandul.info.

Spre exemplu, două Maserati Quattroporte, confiscate într-un dosar de fraudă în asigurari,  sunt evaluate şi scoase la Vânzare la 14 şi respectiv 16 mii de euro. În acest timp însă un Jaguar XKR avariat are pretul de pornire de 11 mii de euro.

surse: realitatea.net, antena3.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. paul

    marți, 30.08.2016 at 18:04

    Cand vedem si camioane confiscate ? ca sunt atatea raportari cu transporturi ilegale 🙂 daca tot se face un lucru sa se faca complect si sa plateasca toti sau camioanele nu intra in discutie ca se pierde spaga 🙂

  2. Mihai

    miercuri, 31.08.2016 at 18:40

    De ce trebuie duse toate mașinile la Capitala si nu se vand de ANAF-urile zonale,le duc la mitici,dar sunt curios unde vor parca 5.000 de mașini ! La Ciorogarla

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax