Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ANAF: Doar 6 zile până la termenul limită de conectare a caselor de marcat la sistemul informatic național. Care sunt amenzile

Publicat

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) reamintește agenților economici că mai sunt 6 zile în care își pot conecta aparatele de marcat la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale. Apoi urmează controale.

Potrivit ANAF, operatorii economici, contribuabili mici și mijlocii, care au obligația utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), conform art. 1 alin. 1 din O.U.G. nr. 28/1999, au termen până în 30 noiembrie 2021, de conectare a AMEF la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al ANAF. Acest termen nu va fi prelungit.

În perioada imediat următoare, structurile abilitate de control vor întreprinde acțiuni de verificare cu privire la îndeplinirea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF în vederea transmiterii de date fiscale (OUG nr. 28/1999), pentru operatorii economici al căror termen limită de conectare a AMEF a ajuns la scadență.

Prin excepţie, potrivit OpANAF nr.435/25.03.2021 (art. 3 alin. 2), operatorii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de reţele de comunicaţii electronice au obligaţia completării şi transmiterii unei declaraţii pe propria răspundere (Formularul F4110), prevăzută în Anexa nr. 2 la ordinul menționat.

Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 8.000 și 10.000 lei, mai atenționează Fiscul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax