Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANAF începe verificările celor care obţin venituri din chirii. Campanie de informare a proprietarilor

Publicat

anaf ajfp finante alba

anaf ajfp finante alba Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) îşi îndreaptă atenţia asupra celor care obţin venituri din chirii. Începe verificarea mai amănunțită a contractelor de închiriere, printr-o campanie de informare a proprietarilor de locuințe, urmată de acțiuni de control și sancțiuni unde se constată nereguli.

„În cazul chiriilor, primul pas este că am pus la punct o campanie de informare și vrem să pornim prin a discuta cu administratori de bloc, în blocurile mai mari unde știm că exist zone sensibile, să informăm proprietarii. Până la urmă, dacă vrem conformare voluntară din partea proprietarilor care închiriază, primul pas este să îi informăm și să știe la ce să se aștepte în caz că nu declară. Pasul doi este să mergem în control și să îi sancționăm”, a declarat președintele ANAF, Dragoș Doroș, la postul public de televiziune.

Încheierea unor contracte de închiriere pe sume modice „este un fenomen” observat la ANAF, potrivit lui Doroş.

Președintele Fiscului a menționat, însă, că și până acum proprietarii care închiriază erau verificați, însă această activitate nu era prioritară pentru ANAF.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax