Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANAF introduce Formularul special 700 „Declarație de înregistrare sau modificare a categoriilor de obligații fiscale declarative înscrise în vectorul fiscal”. Cum poate fi folosit de contribuabili

Publicat

laptop calculator

laptop calculator Agenția Națională de Administrare Fiscală propune, printr-un proiect de ordin, aprobarea unui formular special, formularul 700 „Declarație de înregistrare/ modificare a categoriilor de obligații fiscale declarative înscrise în vectorul fiscal”, în vederea eficientizării administrării fiscale și pentru minimizarea eforturilor de conformare a contribuabililor.

Fiscul precizează, într-un comunicat de presă, că prin acest formular, contribuabilii vor avea posibilitatea de modificare, prin intermediul Internetului, a categoriilor de obligații fiscale declarative, care, potrivit legii, sunt înscrise în vectorul fiscal, cu excepția solicitării de înregistrare în scopuri de TVA.

Pentru înregistrarea/ modificarea obligațiilor declarative care formează vectorul fiscal nu se depun, odată cu declarația de mențiuni, documente justificative, potrivit ANAF.

Formularul 700 va fi utilizat de către toate categoriile de contribuabili pentru declararea, exclusiv prin intermediul Internetului, a înregistrărilor sau mențiunilor privind vectorul fiscal, cu excepția solicitării de înregistrare în scopuri de TVA.

Potrivit art. 88 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, modificările ulterioare ale datelor din declaraţia de înregistrare fiscală trebuie aduse la cunoştinţă organului fiscal central, în termen de 15 zile de la data producerii acestora, prin completarea şi depunerea unei declaraţii de menţiuni. În prezent, conform prevederilor art. 86 alin. (1) din Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, declarația de înregistrare fiscală este însoțită de acte doveditoare ale informațiilor cuprinse în aceasta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax