Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANAF preia colectarea contribuţiilor de sănătate pentru persoanele cu activităţi independente

Publicat

Colectarea contribuţiilor de sănătate pentru persoanele cu activităţi independente ar urma să fie transferată de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, la ANAF. Proiectul este în discuţii la nivelul Administrației Fiscale, al Ministerului Muncii, Casei de Pensii, Casei de Asigurări de Sănătate și Ministerului Sănătății.

Potrivit scrisorii de intenţie a României din acordul cu FMI, această activitate va fi transferată de la CNAS la ANAF până în iulie 2012.

”Proiectul de ordin a fost transmis pentru aviz sau eventuale propuneri şi observaţii direcţiilor de specialitate din cadrul Agenţiei Naţionale de Administraţie Fiscală şi Ministerului Finanţelor Publice, precum şi Casei Naţionale de Pensii Publice, Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Ministerului Sănătăţii. De asemenea, propunerile şi observaţiile acestor instituţii au fost supuse discuţiei, în cadrul mai multor întâlniri de lucru şi incluse în proiectul de ordin care se află, în prezent, în curs de analiză şi avizare”, au precizat reprezentanții ANAF, citaţi de realitatea.net.

Astfel ANAF ar avea responsabilitatea, din această vară, de colectare a contribuţiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice care derulează activități independente. Proiectul aflat în analiză include şi procedura de predare-primire a documentelor şi informaţiilor necesare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Io?

    duminică, 29.04.2012 at 20:44

    Contributiile de sanatate sau de pensii/sociale/ Ca nu-i deloc clar din articol

  2. Bogdan

    miercuri, 23.05.2012 at 14:19

    Pana la urma s-a adoptat legea sau a ramas in stadiul de proiect?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax