Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANAF: Sunt scutite de impozit veniturile obţinute din activităţi independente de persoanele cu handicap grav. Deciziile de impunere în aceste cazuri vor fi corectate

Publicat

anafVeniturile din activități independente, din activități agricole, silvicultură și piscicultură, realizate în mod individual și/ sau într-o formă de asociere, de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de impozit pe venit, începând cu 1 februarie 2015, transmite ANAF, într-un comunicat de presă.

Având în vedere că modificarea legislativă a fost aprobată după începerea perioadei de emitere a deciziilor de plăți anticipate pentru impozitul pe venit aferent anului 2015, pot exista situații în care unii contribuabili, care beneficiază de această scutire, să primească decizii de impunere cu sume de plată, mai precizează sursa citată.

În aceste cazuri, pe măsura obținerii, de la autoritățile publice competente – Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială – a informațiilor referitoare la persoanele care beneficiază de scutire, potrivit legii, organul fiscal competent, care a emis și comunicat decizia de impunere prin care au fost stabilite plăți anticipate în contul impozitului pe venit, va corecta din oficiu actul emis.

De asemenea, în vederea aplicării tratamentului fiscal prevăzut de lege, corectarea deciziei de impunere se poate efectua și la cererea persoanei, depusă la organul fiscal competent, la care se anexează documente prin care se atestă încadrarea în gradul de handicap grav sau accentuat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax