Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

UPDATE ANAF: Taxa auto, restituită pentru peste 7000 de contribuabili din Alba. Situația la nivel național

Publicat

toba esapament auto poluare

ANAF a restituit în perioada 3 – 5 iunie, în județul Alba, suma de 11.302.710 lei către 7.250 contribuabili români, sumă ce reprezintă taxe auto achitate de către aceștia în perioada 1 ianuarie 2007 – 31 ianuarie 2017, transmite Agenția.

UPDATE: Agenția Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Alba a transmis, vineri, 7 iunie, următoarele precizări:

Până în 6 iunie, numărul estimat de contribuabili care mai aveau de primit sume reprezentând taxa auto era de 15.781 (număr estimat pe baza sumelor de restituit în calcul). Suma estimată (inclusiv majorări și dobânzi ce vor fi plătite, până în ziua plății) rămasă de restituit la data de 6 iunie era de 32.719.736 lei (aproximativ 50% din total de restituit).

Restituirea sumelor reprezentând taxa auto se va face imediat, în funcție de data primirii acestora de la Fondul de Mediu. Ordinea în care se fac plățile se stabilește pe baza unei aplicații informatice, ce ordonează restituirile de efectuat, în funcție de data depunerii cererii de către contribuabil.

Potrivit ANAF, la nivel național, suma restituită în aceeași perioadă a fost de 700 milioane de lei către 420.000 de contribuabili români.

”Demersul Ministerului Finanțelor Publice și al Agenției Naționale de Administrare Fiscală va continua până la restituirea ultimului leu datorat contribuabililor români, care au achitat taxe auto (taxe auto pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu)”, potrivit ANAF.

Cererile de restituire s-au putut depune până la 31 august 2018.

Termenul-limită pentru restituirea taxelor auto este acelaşi pentru toate cele patru foste taxe: taxa specială, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante şi timbrul de mediu. Perioada de restituire a trei dintre taxele auto plătite (taxa specială, taxa pe poluare şi taxa pentru emisiile poluante) ar fi trebuit să se încheie odată cu anul 2018, dar guvernanţii au decis, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 114/2018, să prelungească acest termen cu încă o jumătate de an.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax