Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANAF va putea bloca mai rapid conturile, prin poprirea electronică. De când va intra în vigoare

Publicat

A fost finalizat noul mecanism de poprire electronică, iar acesta ar urma să intre în vigoare din 26 octombrie. Reamintim că proiectul a fost anunțat de anul trecut, de către Ministerul Finanțelor Publice și ANAF.

Este vorba despre un nou mecanism pentru automatizarea înființării și ridicării popririlor bancare de către organele fiscale, în limita sumelor înscrise în actele de executare silită. Disponibilitățile bănești existente în conturile contribuabililor nu vor fi afectate peste limita sumelor înscrise în adresa de înființare a popririi bancare și, astfel, nu se vor produce sincope în activitatea desfășurată de aceștia, potrivit autorității.

ANAF și-a propus, de asemenea, scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, inclusiv a celor emise ca urmare a încetării măsurilor de executare silită, concomitent cu reducerea costurilor de comunicare/operare a actelor de executare silită.

Implementarea sistemului electronic de poprire a conturilor bancare, prin automatizarea înființării și ridicării popririlor bancare, va fi din 26 octombrie, după ce expiră perioada în care popririle și executările sunt suspendate de Guvern, a precizat preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu, pentru Profit.ro.

Reamintim că obligațiile fiscale scadente începând cu luna martie 2020 și neachitate până la 25 octombrie 2020, nu sunt considerate restante și nici nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități de întârziere pentru acestea.

sursă: profit.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax