Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANAF verifică firmele care vând alcool şi ţigări. Operaţiune până la sfârşitul lunii ianuarie

Publicat

tigariAgenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) desfăşoară, până la sfârşitul lunii ianuarie, o operațiune de verificare a agenților economici care dețin atestate pentru comercializarea și distribuția produselor energetice, băuturilor alcoolice şi tutunului prelucrat.

Operaţiunea ANAF, de identificare şi avertizare a agenților economici care vând, în sistem angro/ en detail, produse energetice, băuturi alcoolice și tutun prelucrat, se desfăşoară prin Direcția Generală a Vămilor.

Campania Fiscului a început de două săptămâni şi se va încheia pe 31 ianuarie, scopul fiind de a informa firmele din domeniu asupra consecințelor nedepunerii, până la termenul-limită legal (15 februarie), a cererilor pentru obținerea noilor atestate pentru comercializarea produselor amintite.

Vizate în această perioadă de controalele Fiscului sunt societăţile care nu au depus cereri până la acest moment pentru obținerea noilor atestate, în contextul în care există prevederi legale intrate recent în vigoare, iar atestatele emise în baza legislaţiei vechi nu vor mai fi valide din 15 februarie.

Vânzarea sau distribuţia băuturilor alcoolice ori tutunului după data de 15 februarie, fără respectarea prevederilor, va constitui infracţiune sau contravenţie, după caz.

sursă: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate