Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Analiști: Tarifele la telefonia mobilă ar putea crește după „Ordonanța lăcomiei” adoptată de Guvern

Publicat

telefon mobil

Veste proastă pentru români: operatorii de telefonie mobilă iau în considerare creşterea tarifelor către consumatorii finali după „Ordonanța lăcomiei” adoptată în decembrie de Guvern.

Operatorii de telefonie din România spun că noile taxe și obligații financiare impuse de Guvern prin OUG 114 sunt prohibitive şi pot periclita nu doar investiţiile în dezvoltarea reţelelor de comunicaţii electronice, ci „însăşi furnizarea serviciilor de comunicaţii mobile”.

Avertismentul vine din partea gigantului de consultanță EY, informează Realitatea Financiara. Analiștii anunță că firmele de telecom iau în considerare creşterea tarifelor către consumatorii finali.

„Începând cu 2019, companiile de telecomunicaţii din România se confruntă cu o nouă provocare – OUG 114/2018. OUG 114 aduce modificări legislaţiei privind comunicaţiile electronice (OUG 111/2011), în sensul majorării nivelurilor taxelor impuse operatorilor din acest sector. Astfel, în vederea acordării sau a prelungirii licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio, nivelurile taxelor sunt stabilite la 2%, respectiv 4% din cifra de afaceri. De asemenea, tariful de monitorizare impus de ANCOM creşte semnificativ de la 0,4% la 3% din cifra de afaceri a operatorilor. La aceste costuri pentru acordarea/prelungirea licenţei de utilizare se mai pot adăuga sancţiuni de până la 10% din cifra de afaceri. Operatorii din România recunosc că aceste niveluri sunt prohibitive şi pot periclita nu doar investiţiile în dezvoltarea reţelelor de comunicaţii electronice, ci şi însăşi furnizarea serviciilor de comunicaţii mobile. De asemenea, aceştia iau în considerare şi creşterea tarifelor către consumatorii finali”, spune Alex Milcev, liderul Departamentului de Asistenţă Fiscală şi Juridică din cadrul EY România.

În data de 29 decembrie 2018 s-a publicat Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare.

Actul normativ instituie o multitudine de măsuri, printre care și modificarea taxelor în sectorul telecomunicațiilor.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax