Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ANALIZĂ comparativă: Cine merită ultima treaptă a podiumului în Liga 3, Seria 9? Unirea Alba Iulia sau Metalurgistul Cugir?

Publicat

Pe ultima sută de metri a sezonului competițional 2022/2023 singura miză rămasă în play-off-ul Seriei 9 a Ligii a 3-a este ocuparea locului trei.

Etapa anterioară a consemnat finalul luptei pentru accederea la barajul pentru promovarea în eșalonul secund, întrucât Unirea Ungheni s-a distanțat la 7 puncte de ocupantele locurilor 3 și 4, Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir.

Totuși, pentru cele două conjudețene rivale a rămas în joc clasarea pe ultima treaptă a podiumului.

Penultima etapă a actualului sezon le pune față în față pe cele două reprezentante ale județului Alba în play-off-ul Ligii a 3-a, meci care, cel mai probabil, va stabili ordinea primelor 4 clasate.

Pentru a crea un tablou cât mai concludent în ceea ce privește echipa care merită medalia de bronz a Seriei 9, trebuie analizate mai multe aspecte.

Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir ”head to head”

În cele 25 de etape parcurse până la momentul de față, ambele echipe au acumulat același număr de puncte: 35. – Egalitate

Ambele formații au avut, până acum, parcursuri similare, fiecare bifând în actuala ediție a Ligii a 3-a câte 10 victorii, 5 remize și 10 înfrângeri. – Egalitate

Confruntări directe:

  • 2 victorii Unirea Alba Iulia (3-1, 1-3)
  • o victorie Metalurgistul Cugir (2-0)
  • o remiză (1-1)

Avantaj Unirea Alba Iulia

Golaveraj:

  • Unirea Alba Iulia: 41 de goluri înscrise, 42 încasate. Golaveraj -1
  • Metalurgistul Cugir: 34 de goluri marcate, 35 primite. Golaveraj -1

Egalitate

Lotul de jucători:

Ambele formații beneficiază de loturi bune pentru nivelul eșalonului terț, cu fotbaliști cu experiență la nivelul primei ligi, tineri promițători și stranieri de calitate.

Dintre acești fotbaliști, amintim nume precum:

  • Metalurgistul Cugir: Vitinha, Ciprian Selagea, Paul Păcurar, Tudor Șaucă, Alin Dohotariu sau Paul Haj.
  • Unirea Alba Iulia: Călin Cristea, Ioan Grozav, Răzvan Fetița, Darius Indrei, „Șoni” Agbomoniyi sau Emi Codrea

Egalitate

Antrenor

  • Metalurgistul Cugir: Antrenorul cugirenilor, Lucian Itu are în spate o carieră de fotbalist la nivel de Liga a 2-a, acesta evoluând pentru echipe precum Minerul Lupeni sau Internațional Curtea de Argeș. Cariera de fotbalist a lui Lucian încă nu s-a încheiat, întrucât acesta a intrat pe teren în repetate rânduri pe parcursul stagiunii curente, reușind chiar să înscrie de două ori. Ca antrenor, Metalurgistul Cugir este singura echipă pregătită de acesta până acum. Până acum Lucian Itu se mândrește cu două calificări consecutive la barajul pentru promovare.
  • Unirea Alba Iulia: Tehnicianul Unirii, Marcel Rusu, deși a ajuns la o vârstă la care nu își mai poate ajuta elevii din teren, are avantajul meciurilor (ce-i drept, puține) de Liga 1 în care a pregătit echipa care pe atunci se numea „Apulum Alba Iulia”. Marea reușită a lui Rusu din acest sezon este calificarea în play-off cu o echipă care în stagiunea precedentă s-a clasat pe un loc retrogradabil.

Egalitate

Bugete:

Pentru sezonul în curs, ambele echipe au beneficiat de bugete similare, aproximativ câte 1.000.000 de lei. – Egalitate

CSM Unirea Alba Iulia a avut anul trecut un buget de 500.000 de lei pentru o jumătate de an, iar în acest an are un milion de lei pentru tot anul, au precizat reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

Public, spectatori, galerie

Unul dintre rolurile principale ale fotbalului este de a strânge cât mai mulți oameni la stadion pentru a urmări meciurile.

La acest capitol cugirenii stau mai bine. Metalurgistul beneficiază de un stadion de dimensiuni reduse dar modernizat recent, care se umple aproape meci de meci. La Cugir întregul oraș „respiră fotbal” și toată lumea iubește și susține echipa locală.

Unirea Alba Iulia organizează meciurile de acasă pe Stadionul „Cetate”, cel mai mare stadion al județului. O arenă încăpătoare care însă nu se umple niciodată.

Aspectul vechi și ponosit al stadionului nu ajută deloc la atragerea publicului. Singurul aspect la care „alb-negrii” stau mai bine este cel al galeriei.

Un grup de tineri suporteri s-au coagulat în jurul echipei și se prezintă în număr din ce în ce mai ridicat la fiecare meci de acasă.

Avantaj Metalurgistul Cugir

Având în vedere cele menționate mai sus, putem concluziona într-un singur fel: Ultimul „derby de Alba ” al acestui sezon de Liga a 3-a se anunță a fi unul de foc, plin de orgolii și ambiție.

Stadionul „Cetate” din Alba Iulia va găzdui una dintre cele mai aprinse partide ale anului, iar câștigătoarea își va adjudeca, cel mai probabil, medalia de bronz a Seriei 9 din Liga a 3-a.

Indiferent de echipa care va triumfa la finalul celor 90 de minute este îmbucurător faptul că există rivalitate și tensiune, întrucât acestea sunt două elemente fără de care performanța nu poate apărea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax