Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Analiză EURO 2016: Scenariile posibile prin care naționala României poate ajunge în optimi

Publicat

13407094_1754481171455960_966725342410679343_n Scenariile care ar putea duce naționala României mai departe de grupele Euro 2016 au fost analizate, în detaliu, de către jurnaliștii de la The New York Times. Publicația a întocmit un grafic amănunțit în care sunt cuprinse toate posibilitățile în funcție de scorul tricolorilor dar și de cel al adversarelor din grupă.

Până acum, la turneul european România a câștigat un singur punct împotriva Elveției, în remiza (1-1) de miercuri. În continuare sunt posibile mai multe variante de calificare, inclusiv de pe locul trei, însă naționala trebuie să bată Albania ca să aibă o șansă reală în faza eliminatorie. Nu este exclus nici o clasare păe locul doi, dar este obligatoriu ca Franța să învingă Elveția, iar tricolorii să înscrie mai multe goluri. În acest caz, România va da piept cu locul doi din Grupa C.

Există câteva excepții, pe care le arată graficul întocmit de NYT, unele care sunt posibile în cazul departajării.

Astfel, în cazul în care România face egal cu Albania va termina pe locul al treilea și cu doar două puncte, aproape sigur nu va trece de grupe. De asemenea, în cazul în care România pierde cu Albania părăsește turneul cu doar un singur punct în trei meciuri.

Graficul detaliază aproape toate modurile în care România poate încheia grupaTabelul este actualizat în direct, în timpul ultimelor partide din grupă.

Fiecare casuță a graficului reprezintă rezultatul a două jocuri. Ultimele meciuri din grupă se vor juca simultan.

Căsuțele verzi reprezintă cea mai bună șansă pentru România de a continua turneul, respectiv locul doi în grupă, un număr mai mic de șanse. Căsuțele galbene predomină graficul și indică o posibilă clasare pe al treilea loc, unul care asigură calificarea în optimi pentru patru echipe din șase echipe clasate pe locul trei. În ultimul rând, căsuțele roz reprezintă situațiile în care România este eliminată.

Într-un număr mic de situații, reprezentate de căsuțele gri, România ar putea intra la baraj de pe locul trei, în cazul în care s-ar afla la egalitate perfectă cu alte echipe clasate pe locul 3.

Reamintim faptul că România va juca duminică, 19 iunie, cu Albania, pe Stade des Lumieres (Lyon).

sursa: digi24.ro, nytimes.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax