Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Anastasia și David, doi frați din Alba Iulia, rezultate remarcabile la un festival muzical din Italia, dedicat lui Paganini

Publicat

Doi tineri muzicieni din Alba Iulia au participat la Festivalul Internațional de Chitară Clasică (Paganini Guitar Festival) organizat in memoriam Nicolo Paganini. Festivalul a avut loc în Parma (Italia), unde au obținut rezultate remarcabile. 

Frații Anastasia și David Tudor au participat la acest festival la categoriile: D Category (născut după 2011), respectiv E Category (născut între 2007 și 2010) și F Category (născut între 2003 și 2006).

Concursul a avut loc sâmbătă, zi în care s-au împlinit 183 de ani de la moartea marelui violonist Nicolo Paganini.

Anastasia s-a clasat pe locul 3 al categoriei la care a concurat, alături de copii din Franța/Mexic, Croația, România și Italia.

Ea a avut un program format din 3 mici piese din metodele scrise de Francois Delcamp, un autor francez.

Categoria „E Category” a numărat un total de 30 de concurenți din Italia, Rusia, România, Franța/Mexic, iar David s-a clasat pe locul al 3-lea al acesteia.

El a cântat: Mauro Giuliani – 6 variațiuni pe o tema Folia din Spania, op. 45 și Leo Brouwer – Studiul nr. 20.

David s-a clasat pe locul I la Categoria „F Category”, unde au fost 15 concurenți din Italia și Romania.

La această categorie, David Tudor s-a prezentat cu repertoriul: Napoleon Coste – Rondeau de concert, op. 12, Nicolo Paganini – Ghiribizzi nr. 2 si Fernando Bustamante Misionera.

Anastasia este elevă la Liceul tehnologic „Dorin Pavel” din Alba Iulia, în clasa a II-a la care predă învățătoarea Florina Tudor, iar la chitară se pregătește alături de tatăl ei, Dragoș Tudor, profesor de chitară la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.

David este elev în clasa a 6-a la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia și se pregătește alături de Dragoș Tudor, profesor la același liceu și Stan Zamfirescu, profesor la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax