Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ANAT cere Guvernului deschiderea restaurantelor și hotelurilor din 15 iunie: „Va fi dezastruos dacă nu deschidem”

Publicat

Oamenii așteaptă cu nerăbdare deschiderea sezonului, iar întârzierea chiar și cu o săptămână a redeschiderii restaurantelor și a hotelurilor va fi o lovitură extrem de gravă, a declarat la Digi24 președintele ANAT Nicolae Demetriade. 

Patronatele din turism au cerut Guvernului ca restaurantele să intre în 15 iunie în faza a doua de relaxare, și anume redeschiderea interioarelor, în caz contrar numărul estimat al șomerilor din HoReCa va urca de la 30 %, cât este estimat acum, la 40 %.

„Guvernanții ar trebui să înțeleagă că e așteptat cu nerăbdare momentul 15 iunie, întârzierea chiar cu o săptămână peste această dată ar genera o mare dezamăgire, iar pentru hoteluri, restaurante ar fi o lovitură extrem de gravă. Nu se mai poate aștepta în continuare.

Toate măsurile au fost luate de hotelieri, de terase, de restaurante, se conformează cu toate restricțiile, s-au făcut costuri suplimentare pentru fiecare terasă, restaurant.

Am cerut Guvernului să nu mai așteptăm și să fim anunțați înainte, este foarte important ca repornirea să aibă loc cât mai curând. În această situație când veniturile sunt mult limitate, trebuie să redăm încrederea clienților în măsurile luate în industrie”, a spus președintele ANAT.

Potrivit lui Demetriade, numărul mare de turiști prezenți la mare și la munte în acest weekend arată dorința turiștilor ca sezonul estival să fie redeschis.

„Nu mai putem să ținem oamenii. Mai mult, efectul asupra hotelierilor va fi  dezastruos dacă nu reușim să deschidem sezonul la 15 iunie. Ne așteptăm ca redeschiderea să se facă gradual”, a adăugat Demetriade.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax