Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANAT: În 2016, vor fi cel puţin o mie de camere all-inclusive, pe litoralul românesc şi preţuri la nivelul acestui an


Publicat

litoralVor fi cel puţin o mie de camere în sistem all-inclusive pe litoral, în 2016, iar prețurile vor fi la nivelul acestui an, a declarat președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Aurelian Marin. Agențiile de turism au făcut publice primele oferte pentru anul viitor pe litoralul românesc.

“2016 vine cu cel puțin 1.000 de camere în sistem all-inclusive, vine cu servicii mai bune și mai diversificate pentru ca hotelierii să își poată păstra clienții. De fapt, mă aștept ca în următorii ani să asistăm la o explozie de hoteluri all-inclusive în România. Opțiunile turiștilor se îndreaptă tot mai mult spre hoteluri superioare, își upgradează preferințele — cei care mergeau la două stele, vor cumpăra sejururi la trei stele, de exemplu”, a precizat președintele ANAT.

În 2015, pe litoral au fost 20 de hoteluri care au oferit servicii all-inclusive.

“Cu toate facilitățile fiscale oferite, mă refer la reducerea TVA, prețurile nu pot să scadă atât timp cât noi facem investiții importante, iar produsele cumpărate pentru acestea au TVA de 24%. Îmbucurător este că mulți români se reîntorc pe litoralul nostru și văd oportunitățile de aici. Din păcate, sunt încă prea mulți români care nu au puterea financiară să își petreacă câteva zile de vacanță pe litoral”, a declarat președintele Asociației Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală.

Cât privește numărul de turiști prezenți pe litoralul românesc în acest an, părerile sunt împărțite. În timp ce hotelierii spun că numărul turiștilor a fost cu circa 20% mai mare, agențiile de turism estimează o creștere de 5-6% pentru Mamaia, iar pentru sudul litoralului vânzări de pachete mai mari cu 10% comparativ cu 2014.

“2015 a fost un an foarte bun pentru turismul românesc, toată lumea a fost fericită, hotelieri, agenții, toți cei implicați. Am avut o creștere consistentă a numărului de turiști comparativ cu alți ani. O noutate este că, pentru prima dată, sudul litoralului arată că are potențial de creștere și arată că dorește să crească constant”, a spus președintele ANAT.

Valoarea medie a unui pachet turistic cumpărat prin agențiile din România pentru litoral a fost de 640 lei. Stațiunile care nu au înregistrat creșteri de vânzări prin agenții au fost Costinești, Cap Aurora și Olimp.

“În acest an am optat să organizăm, în premieră, două burse de turism pentru litoral, una la Mamaia, cealaltă la Venus. Există probleme specifice, modul de ofertare a stațiunilor din Mamaia și din sudul litoralului sunt puțin diferite, abordările pe perioade și pe oferte sunt diferite atât în ceea ce privește hotelierii, cât și agenții de turism. Inclusiv problemele cu autoritățile locale sunt diferite”, a spus Aurelian Marin.

Agențiile de turism au făcut publice primele oferte pentru anul 2016 pe litoralul românesc. Președintele ANAT este încrezător că vânzarea acestora se va realiza încă de la sfârșitul lunii septembrie, așa cum s-a întâmplat și în toamna anului 2014.

sursa: agerpresȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Universitatea din Alba Iulia organizează pregătire la Matematică pentru examenul de Bacalaureat. PROGRAMUL întâlnirilor online

Publicat

Cadrele didactice din cadrul Facultății de Științe Exacte și Inginerești a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia vin în sprijinul absolvenților de liceu și organizează, săptămânal, pregătire pentru susținerea probei la disciplina Matematică din cadrul examenului de Bacalaureat. 

Întâlnirile au loc pe platforma ZOOM Meetings, în fiecare zi de miercuri, de la ora 14:00.

Citește și BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a XII-a

Pentru conectare:

ZOOM Meetings

Meeting ID: 446 936 1879

Password: bac-mate

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Pescuitul a scăpat de regulile de distanțare. Ministrul Agriculturii a anunțat renunțarea la mai multe restricții pentru pescari

Publicat

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, joi, eliminarea mai multor restricții pentru pescari.

Între acestea se numără faptul că administratorii vor permite prezența vizitatorilor în perimetrul locului de pescuit, iar obligativitatea purtării măștii a fost eliminată.

Măsurile anunțate de Oros fac parte dintr-un ordin comun al Ministerului Agriculturii și al Ministerului Sănătății. Prin document s-au eliminat mai multe restricții legiferate în ordinele anterioare, impuse în urma epidemiei de COVID-19.

„Pentru că știu că dumneavoastră, dar și cei care ne privesc, aveți cunoștințe despre vechea formă a ordinului, vă spun: s-a scos obligativitatea ca administratorii să impună interzicerea socializării; administratorii vor permite prezența vizitatorilor în perimetrul locului de pescuit; s-au scos acele articole care se refereau la evitarea socializării cu alți pescari și purtarea măștii până în perimetrul de pescuit; s-a eliminat păstrarea distanței de 1,5 metri între pescarii recreativi; s-a eliminat eliminarea oricărei forme de socializare cu ceilalți pescari”, a spus Oros, într-o conferință de presă.

Conform sursei citate, pescarii trebuie să păstreze perimetrul unde practică această activitate curat.

„A rămas ca pescarii să aibă obligativitatea de a lăsa perimetrul de pescuit curat și să respecte cu strictețe regulamentul amenajării piscicole, urmând ca cei care gestionează amenajările piscicole să stabilească prin regulament care sunt regulile în interior”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj CURS: Cinci procente între PNL și PSD. Ce partid a crescut în perioada crizei coronavirusului

Publicat

PNL şi PSD se află la o distanţă de doar 5 procente, potrivit celui mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională. Liberalii se menţin la 32%, la fel ca în precedentul sondaj CURS, însă social-democraţii au scăzut, de la 29%, la 27%.

Cercetarea sociologică făcută în perioada 14-29 mai arată că singura creştere se înregistrează în cazul Pro România, de la 6%, la 7%.

Întrebați cu ce partid politic ar vota la alegerile locale, cei care au participat la sondaj s-au împărțit: PNL 32%, PSD 27%, USR-PLUS 12%, Pro România 7%, ALDE 5%, UDMR 5%, PMP 5%, PP-USL 3%.

69% dintre cei care intenţionează să voteze şi-au exprimat o opţiune.

Potrivit CURS, sondajul a fost făcut pe un eșantion de 980 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion fiind +/-3,13% la un nivel de încredere de 95%.

Sursa: stiripesurse.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Patriarhia Română dă liber la pelerinaje și aplică anumite norme de siguranță pentru turiști

Publicat

Agenția Basilica Travel a anunțat reluarea pelerinajelor, începând de vineri, în condiţii speciale, cu respectarea unor reguli stricte pentru protecţie şi siguranţă.

”Cu mare bucurie, anunţăm reînceperea pelerinajelor Basilica Travel începând cu data de 05.06.2020! Vom poposi împreună în locuri atinse de istorie şi spiritualitate, ne vom reîntâlni, ne vom revedea şi vom crea amintiri împreună”, transmite Agenția de pelerinaje a Patriarhiei Române.

Pelerinajele vor avea loc în condiții speciale, cu respectarea unor reguli stricte pentru protecție și siguranță:

* La îmbarcarea în autocar ghidul va adresa întrebări privind istoricul recent de sănătate, precum şi un chestionar sumar al stărilor de sănătate;

* Se vor pune la dispoziţie dezinfectanţi pentru a fi folosiţi la fiecare urcare şi coborâre din autocar;

* Îmbarcarea în autocar se face doar prin prima uşă a autocarului, sub stricta supraveghere a însoţitorului de grup;

* Autocarul va fi curăţat şi dezinfectat la fiecare coborâre a pelerinilor de către personalul Basilica Travel;

* Distanţarea în autocar se va face conform normelor impuse de autorităţi;

* Toţi pelerinii au obligaţia de a purta masca de protecţie la urcarea în autocar;

* În momentul închinării în lăcaşurile de cult, se va păstra distanţa între pelerini de 1.5 m, iar în timpul petrecut în cadrul fiecărui obiectiv autocarul va fi igienizat;

* În lăcaşurile de cult se va intra doar cu masca pe faţă, purtată corespunzător pentru eficienţa maximă şi se va păstra disciplina la urcarea în autocar.

Pelerinii sunt rugaţi să nu întârzie la întâlnirea la autocar şi să sesizeze însoţitorul de grup în cazul în care apar neînţelegeri.

Potrivit programului anunțat de Basilica Travel, primul pelerinaj va avea loc în data de 7 iunie, din București, la Mănăstirile Ghighiu, Zamfira și Țigănești.

Sursa: basilica.ro
Foto: Ziarul Lumina

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate