Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANAT: România ar trebui să adopte modelul grec pentru redeschiderea turismului. „Este nevoie de o acțiune în forță acum”

Publicat

Reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism susțin că țara noastră ar trebui să adopte modelul grec pentru a redeschide turismul și pentru asta este nevoie de o acțiune începută în forță acum.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) salută inițiativa Greciei și consideră că aceasta ar trebui să constituie un model pentru România, unde se pot crea protocoale specializate pentru fiecare activitate și pot fi instruiți mii de angajați, sub responsabilitatea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, în cooperare cu alte ministere și instituții de stat și cu reprezentanții sectorului privat.

„România ar trebui să urmeze exemplul Greciei, prin acțiuni concrete, prin predictibilitate dar și prin promovare, care trebuie începută în forță de pe acum, pentru a avea asigurat un viitor bun pentru turismul de incoming.

Doar astfel putem crea premisele relansării turismului. Turismul reprezintă o industrie de interes național, iar incoming-ul înseamnă export de servicii. Vorbim chiar de o formă de export simplă, nepoluantă – turiștii străini vin la noi în țară.

Noi trebuie doar să ne promovăm eficient și să pregătim produsul turistic, nefiind nevoiți să transportăm nimic peste hotare. Din păcate, de multe ori statul român uită că exportul în general reprezintă cea mai eficientă cale de a aduce bani în țară”, a spus Dumitru Luca, președintele ANAT, potrivit Mediafax.

Citește și: Vacanță 2021 în Grecia. Vaccinare, test negativ sau dovada vindecării de COVID, condițiile de intrare în țară pentru turiști

Alin Burcea, vicepreședinte ANAT, consideră că „deschiderea turistică a Greciei constituie un semnal excelent pentru outgoing, această țară reprezentând de foarte mult timp una dintre principalele destinații turistice tradiționale ale României.

Pe de altă parte, toate formele de turism se interconectează, inclusiv outgoing-ul și incoming-ul. O legătură între două țări poate asigura o circulație reciprocă a turiștilor. De câțiva ani, și România a început să devină o destinație turistică interesantă pentru greci, țara noastră fiind complementară Greciei din multe puncte de vedere. Sper ca guvernanții noștri să ia un exemplu de la prietenii noștri greci și să aplice aceleași măsuri. Nu avem nimic de pierdut, dimpotrivă, doar de câștigat”, a spus Alin Burcea.

Ministrul elen al Turismului, Haris Theocharis, a anunțat că turismul grecesc se va deschide în 14 mai.

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele care au un test negativ sau au dobândit anticorpi în urma unei infecţii cu noul coronavirus vor putea vizita Grecia în această vară, a declarat marţi ministrul grec al turismului, Harry Theocharis. Românii sunt printre cei mai numeroși turiști care vizitează anual Grecia.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax