Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Anchetă DIICOT: Societăţi comerciale din Alba implicate într-un amplu dosar de transferuri de bani prin firme fantomă

Publicat

pol

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Serviciul Teritorial Tg. Mureş au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 9 persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Gruparea are legătură şi cu firme din Alba.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au procedat la efectuarea unui număr de 30 de percheziţii domiciliare şi la audierea învinuiţilor, după ce aceştia au ridicat, de la sediul unei unităţi bancare, suma de 9.000 de lei, provenind din activitatea infracţională.

În fapt, se reţine că, începând cu anul 2011, membrii grupării au înfiinţat 5 societăţi comerciale de tip fantomă, în conturile cărora a fost virată suma de peste 12 milioane lei (aproximativ 3 milioane de euro), provenind de la un număr de 50 de societăţi comerciale de pe raza a 9 judeţe – Alba, Arad, Argeş, Cluj, Mehedinţi, Sibiu, Mureş, Neamţ şi Timiş.

Operaţiunile  bancare  au fost efectuate în baza unor contracte şi facturi fiscale fictive, emise în numele celor cinci societăţi comerciale de tip fantomă.

Sumele înscrise în aceste documente justificative fictive au fost virate succesiv prin mai multe conturi bancare şi ridicate ulterior în numerar şi împărţite între membrii grupării.

Prin aceste operaţiuni fictive, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de peste 5 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a 6 inculpaţi, pentru o perioadă de 20 de zile.

Cercetările sunt efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Tg. Mureş şi cu sprijinul tehnic şi informativ al SRI Mureş şi Serviciului de Operaţiuni Speciale Tg. Mureş.

UPDATE: Cele 9 persoane au fost reţinute. Printre acestea, sunt şi două persoane din Alba, de 30, respectiv 44 de ani. Ceilalţi sunt Târgu Mureş, Mediaş, o comună din judeţul Mureş, Târgu Neamţ şi o altă comună din Iaşi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax