Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Anchetă DNA Alba Iulia: Președintele CJ Hunedoara, audiat într-un dosar în care este cercetat fostul şef al administraţiei judeţene, Mircea Moloț

Publicat

DNA Alba, sediu nou Președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Adrian David, a fost audiat miercuri, în calitate de martor, la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia, într-un dosar în care este cercetat fostul președinte al CJ, Mircea Ioan Moloț.

„Am fost citat în calitate de martor pentru a da declarații în legătură cu dosarul 173/2013 privind ancheta asupra infracțiunilor care cad în sarcina domnilor (Mircea—n.r.) Moloț, (Tiberiu—n.r.) Balint și ceilalți inculpați în acest dosar. Am răspuns la toate întrebările formulate de organul de anchetă, mi-am exercitat astăzi îndatorirea de cetățean al României și sper ca declarația mea va servi aflării adevărului în acest dosar”, a declarat presei, la ieșirea din sediul DNA, unde a stat peste două ore, președintele CJ Hunedoara.

Adrian David a menționat că au fost întrebări legate atât de activitatea sa de consilier județean, cât și de cea de vicepreședinte sau de președinte al CJ.

„Atât pot să vă spun. Am fost instruit de doamna procuror și de domnul comisar șef că e o anchetă în curs. Sunt convins că toate întrebările și răspunsurile pe care eu le-am formulat vor fi prezentate cu ocazia încheierii urmăririi penale în acest dosar”, a conchis președintele CJ Hunedoara.

Adrian David, vicepreședintele CJ Hunedoara, Vetuța Stănescu, și opt consilieri județeni au fost chemați la audieri, miercuri și joi, în calitate de martori, la sediul DNA Alba Iulia.

Fostul președinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloț, este cercetat penal într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență, luare de mită, spălare de bani, în forma instigării, conflict de interese și deținerea fără drept a unui document ce conține informații secret de stat.

În același dosar mai este anchetat fostul vicepreședinte al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, acuzat de procurorii anticorupție de săvârșirea infracțiunilor concurente de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani.

Cercetările din dosar îi vizează și pe oamenii de afaceri Emanoil Milică Pup, Vasile Axinte și Roberto Venter-ginerele lui Mircea Moloț.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax