Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ancheta DNA în Dosarul adeverințelor false de la Jandarmeria Alba ar fi pornit de la un scandal sexual. Vezi declarațiile unui jandarm implicat


Publicat

Un angajat al Jandarmeriei Alba, cercetat în dosarul DNA privind eliberarea unor adeverințe de venituri ce nu corespundeau cu salariul de încadrare, declară că ancheta procurorilor în această cauză ar fi pornit de la un denunț făcut pe numele său de către o persoană de sex feminin din Sebeș. Concret, Liviu Rusu afirmă pe propria răspundere că, inițial, a fost acuzat, alături alți trei colegi, de sechestrare de persoane, șantaj și prostituție și că sub aceste acuzații ar fi fost audiat de DNA, dar că ulterior cercetările s-ar fi extins și asupra mai multor angajați ai unității militare.

Liviu Rusu a declarat că face publice aceste aspecte deoarece nu înțelege care este de fapt obiectul dosarului instrumentat de DNA și de ce, într-o cauză ce ar avea ca obiect acuzațiile de sechestrare și șantaj, sunt audiați și colegi de-ai săi care nu au nicio legătură cu plângerea inițială. Acesta precizează că ancheta a demarat în 2008 și că de atunci și până în prezent a cerut de nenumărate ori procurorilor să-i comunice stadiul cercetărilor sau calitatea pe care o are în dosar, dar nu a primit niciun răspuns.

Alba24 face publice declarațiile lui Liviu Rusu, în urma insistențelor repetate ale acestuia, fără să își asume însă responsabilitatea asupra conținutului acestora și fără intenția de a influența în vreun fel ancheta procurorilor. Vă prezentăm mai jos, integral, declarația angajatului Jandarmeriei Alba:

„Există un dosar din 2008 înregistrat la DNA București în care sunt cercetate mai multe cadre militare din Alba, pentru mai multe acuzații, dintre care, în principal, pentru uz de fals. În fapt, în martie 2008, eu, Liviu Rusu, am fost chemat la sediul DNA Alba Iulia unde am fost întâmpinat de un procuror militar de la DNA București care mi-a adus la cunoștință că sunt acuzat, alături de alți 3 colegi, de o persoană de sex feminin, B.V., din Sebeș, de următoarele infracțiuni: sechestrare de persoane, amenințare, șantaj, taxă de protecție, prostituție etc. Niciunuia dintre noi nu ni s-a adus la cunoștință calitatea pe care o avem în acest dosar, iar mie, personal, mi s-a spus doar că există acest dosar pe numele meu.

Pe parcursul audierii am fost amenințați că <până la ora 15.00 veți fi dezbrăcați de haina militară, dacă nu declarați cum vreau eu>, declarațiile fiind luate sub amenințare și presiune. Menționez că la audieri am fost chemați cu armamentul din dotare asupra noastră. Mi s-a spus că am fost chemat pentru că numita B.V. din Sebeș m-a acuzat că aș fi sechestrat-o împreună cu echipajul, lucru neadevărat, deoarece s-a făcut o adresă către unitatea unde lucrez pentru a se pune la dispoziția procurorilor planificarea în serviciu a echipajului, pentru perioada 20 iulie – 30 iulie 2007, de unde a rezultat că, în perioada în care numita susținea că am fi sechestrat-o, niciunul dintre noi nu ne aflam în serviciu.

Mai mult, numita B.V. susține că a fost sechestrată în 2007, dar plângerea la DNA aceasta a făcut-o abia în 2008, lucru ce mi se pare la fel de ciudat. Numita susține că eu aș fi sechestrat-o, aș fi legat-o, aș fi obligat-o să se dezbrace, iar ulterior am fotografiat-o, trimițând prin fax imaginile cu numita, soțului acesteia. B.V. a declarat procurorilor că i-aș fi cerut soțului eu bani sub amenințarea că vor face publice aceste poze.

Ulterior, în septembrie 2009, cei trei colegi ai mei au fost chemați la DNA București, unde li s-au luat declarații sub amenințare și fără acordul lor le-au fost percheziționate mobilele. În 2011, am fost chemat și eu la DNA București, unde procurorul Vasile Doană mi-a cerut să mă împac cu numita B.V., dar eu am refuzat, cerându-i să-mi prezinte rezultatul cercetărilor din respectivul dosar, dat fiind faptul că au trecut atâția ani de la prima audiere. Am cerut această soluție deoarece intenționam să o acționez în instanță pe numita B.V din Sebeș, pentru denunț calomnios. Procurorii mi-au spus că, dacă refuz să mă împac cu ea, tot îmi vor găsi ceva pentru ce să mă acuze și nu mi-au prezentat concluziile cercetărilor.

Mai mult, în cursul anului 2011, mi-a fost chemată soția, mai precis aceasta a fost luată cu mașina DNA de la locuința sa de serviciu din București și dusă la sediul DNA București, unde procurorul Vasile Doană i-a relatat aspecte intime din viața mea privată cu numita B.V. Ca urmare a celor spuse de domnul procuror, în februarie 2012, a survenit divorțul nostru.

Tot în baza dosarului meu, au fost ulterior (2011-2012) ridicate de la bănci dosarele de credit ale cadrelor militare din instituția din care fac parte. Nu văd relevanța ridicării acestor dosare de la băncile din Alba Iulia, deoarece eu am credit la o bancă din Cluj-Napoca, la fel cum nu văd de ce, în dosarul meu, sunt audiate mai multe persoane. La fel, nu înțeleg care este competența DNA în soluționarea unor dosare ce privesc infracțiuni de uz de fals, şantaj, prostituție și altele și de ce se tergiversează atât soluționarea acestui dosar, deoarece au trecut deja 5 ani de când eu și cei trei colegi ai mei am fost chemați prima dată la audieri.

Menționez că, din 2009 și până în prezent, am făcut numeroase adrese către DNA, în care le-am solicitat să-mi comunice oficial calitatea mea în acest dosar și infracțiunile de care sunt acuzat, dar nu am primit niciun răspuns. Mai mult, pe timpul cercetărilor, am fost citat la DNA într-un dosar care avea numere diferite, deși se presupunea că este vorba despre același, iar ambele erau din 2008. Când am întrebat de ce aceste două numere diferite, mi s-a explicat că unul din numere nu l-am avut niciodată și că, cel mai probabil, e vorba despre o eroare, deși eu pot dovedi cu acte că dosarul avea numere diferite din citațiile trimise de ei”, a declarat Liviu Rusu.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

12 Comentarii

12 Comments

 1. mengele

  marți, 30.10.2012 at 15:56

  asta este JUSTITIA ue in romania , stat de DREPTI si sa traiti…slugi ..cata imbecilitate ! romani prosti, prosti, da prosti rau!!!

 2. carla

  marți, 30.10.2012 at 18:09

  ce prostii spuneti!

 3. GEO

  marți, 30.10.2012 at 18:26

  JUSTITIA DIN ROMANIA ESTE JALNICA…SI TOT O DATA SUNT FACUTE LEGILE IN ASA MASURA INCAT SA DEVI DINTRUN OM NORMAL INTR UN VIITOR INFRACTOR ……

 4. minca

  marți, 30.10.2012 at 20:03

  cata mizerie ,acolo unde ar trebui sa troneze adevarul,dreptatea , rationalul si nu in ultimul rand legea , nu bunul plac!

 5. Miha

  marți, 30.10.2012 at 20:12

  Asta e MAI un loc in care se vorbeste despre adeverinte false,prostitutie,santaje,sechestrari si multe altele…………….

  • LEO

   marți, 30.10.2012 at 22:19

   Miha , nu cumva ai probleme cu legea si ai avut ocazia sa te razbuni?
   Nu pricepi ca un ,, procusor” si-a depasit atributiuniile si a distrus familia unui OM nu Jandarm.
   Pricepi OM . Ca oameni suntem supusi greselilor. Dar cand viata intima ti-o terfeleste un mizerabil, ce sa mai faci intr-un stat de drept in afara de a apela la a patra putere in stat.
   Daca ce spune Omul ( Jandarm) e adevarat atunci in Romania sunt probleme mari.
   Pe vremea PCR,Secu.,Militiei nu se faceau asemenea abuzuri.
   Poporu atunci traia de unde muncea si se faceau multe si pe langa.
   DNA sa fie o atingere la SIGURANTA NATIONALA?
   Daca a anchetat atata puhoi de Jandarmi nu a afectat institutia si ceea ce fac ei?
   Unitate speciala de protectie a MAI aveti de lucru serios.
   DNA nu e mai presus de lege.

 6. liviu

  miercuri, 31.10.2012 at 07:52

  va multumesc pentru sprijin, sa va lamuriti despre anchetele procurorului vasile doana, cautati pe internet VASILE DOANA, SI O SA GASITI ANCHETE FABULOASE INSTRUMENTATE DE CATRE ACEST ZMEU AL DNA

 7. Iulian

  miercuri, 31.10.2012 at 09:20

  Care este competenta DNA-ului in acest dosar? Nu știam ca DNA-ul a preluat caravana „Din dragoste” de la Mircea Radu. Oare când a fost testat pshihic acest procuror? RUȘINE DNA.

 8. mihai

  joi, 01.11.2012 at 19:34

  Acesti procurori atat de zelosi nu cauta adevarul,pentru ei clipa de deznadejde maxima cind duci arma din dotare la timpla,e victoria suprema…nu trebuie dovezi,simpla ta clipa cind nu mai poti si clachezi insamna vinovatie….sa va dea Dumnezeu noptile,lacrimile,oboseala,deznadejdea,singuratatea tuturor celor pe care i-ati anchetat si condamnat pe NEDREPT…..[*****]

 9. Alice

  marți, 06.11.2012 at 19:17

  Absurd,normal au gasit un tap ispasitor si de ce sa nu arunce pisica moarta in ograda vecinului,dar asta e… tara romaneasca,pai daca pina si femeia de serviciu e corupta ce mai vreti oameni buni?Ar trebui sa ne punem un semn mare de intrebare qsi sa nu lasam asemenea mizerii sa treaca pe linga noi fara sa facem nimic.Acest procuror cu siguranta este corupt de acea d-na B.V daca o putem numi d-na…….mda…NO COMENT…..

 10. Pingback: Fostul şef al Jandarmeriei Alba şi un angajat, reţinuţi de DNA. Ioan Onac Herţa şi Liviu Rusu, cercetaţi în dosarul adeverinţelor false | Alba24

 11. Pingback: A început judecarea propunerii de arestare preventivă pentru fostul şef al jandarmilor din Alba. Decizie la Tribunalul Militar pentru Herţa şi Rusu | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Mobilizare exemplară pentru ajutorarea unei familii din Apuseni, rămasă fără locuință în prag de iarnă, după un incendiu

Publicat

Mobilizare exemplară pentru ajutorarea unei familii din satul Huzărești, comuna Gârda de Sus, care a rămas în prag de iarnă fără locuință în urma unui incendiu.

Oameni cu suflet bun s-au oferit să ajute cu materiale de construcții, lemne, diferite obiecte sau bani, iar astfel, la doar două zile după producerea evenimentului nefericit a fost săpată deja fundația unei noi case. 

Reamintim faptul că un incendiu a izbucnit luni dimineața, la acoperișul unei case din satul Huzărești. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la întreaga locuință. În urma evenimentului, casa a ars complet, împreună cu bunurile aflate în aceasta.

Citește și ȘTIREA TA: O familie din Apuseni are nevoie de ajutorul comunității. Casa le-a fost distrusă într-un incendiu

Primarul comunei Gârda de Sus, Marin Vîrciu a publicat miercuri dimineața pe rețeaua de socializare Facebook o imagine cu lucrările la fundația noii locuințe. Cu o zi înainte, acesta a făcut public contul bancar al proprietarului rămas fără casă și bunuri în prag de iarnă – Pașca Traian.

„Sper ca în cel mai scurt timp să reușim să le construim altă casă. Mâine (n.r. – miercuri, 28 octombrie) vom turna fundația.

Aici aveți numărul de cont bancar pentru a fi ajutat Pașca Traian care a rămas fără casă în urma incendiului din data 26 10 2020 .Doamne ajută!”, a scris primarul Marin Vîrciu.

Cont Banca Transilvania, agenția Câmpeni

Nume: Pașca Traian

Cont bancar: RO32BTRL00101201G14729XX

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Președintele Klaus Iohannis face declarații în ziua cu cele mai multe infectări. Conferință de presă la Cotroceni

Publicat

Președintele Klaus Iohannis face declarații în ziua cu cele mai multe infectări. Administrația Prezidențială a invitat jurnaliștii acreditați la o conferință de presă organizată la Palatul Cotroceni.

Președintele va vorbi și despre situația epidemiologică prin care trece România și despre situația economică. De asemenea, președinele va vorbi despre fondurile europene pentru redresarea post-pandemie.

5343 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore și 107 decese au fost raportate, între care un bebeluș de 4 luni, cu comorbidități accentuate, care era internat la Sibiu, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Schimbări pe piața muncii. Candidaţii încep să accepte salarii mai mici sau posturi inferioare. Studiu

Publicat

Piaţa muncii s-a schimbat complet în ultimul an, iar candidaţii încep să facă anumite concesii atunci când vor să se angajeze, cum ar fi să accepte salarii mai mici sau posturi inferioare, potrivit unui studiu realizat de platforma de recrutare eJobs.

Spre deosebire de anii trecuţi, când angajatorii erau cei nevoiţi să facă o serie de compromisuri pentru a atrage cât mai mulţi candidaţi relevanţi, acum cei care îşi caută un loc de muncă sunt puşi în faţa unor concesii pe care, până nu de mult timp, nici măcar nu le-ar fi luat în calcul.

Studiul realizat în rândul candidaţilor care au încercat să se angajeze din martie şi până acum arată că principalul compromis pe care l-au făcut cei care şi-au schimbat jobul a fost să accepte o ofertă salarială mai mică decât ar fi acceptat în mod normal. 34% dintre respondenţi spun că s-au angajat pe o poziţie sub nivelul lor de experienţă şi pregătire, în timp ce aproape un sfert au declarat că nu au fost dispuşi să facă niciun compromis, chiar dacă asta înseamnă că va dura mai mult până când se vor angaja. Dintre aceştia, cei mai mulţi fac parte din categoriile de vârstă 18-24 de ani şi 45+.

„Oamenii încep să dea dovadă de tot mai multă flexibilitate, cel puţin temporar, pentru că au o serie de obligaţii care nu le permit să stea prea mult timp fără job. Spre exemplu, românii erau, până acum, destul de refractari când venea vorba de a se reloca într-un alt oraş, însă acum trec şi peste acest obstacol, aşa cum ne arată rezultatele studiului. Acceptarea unui job part-time sau mutarea într-o altă ţară sunt alte două concesii pe care candidaţii le-au făcut în ultima jumătate de an pentru a putea să se angajeze.

Nu trebuie să uităm însă că aceste schimbări de pe piaţa muncii sunt ciclice şi vom reveni, poate chiar mai curând decât de aşteptăm, la realitatea pe care o ştiam înainte de declanşarea pandemiei. Iar atunci raportul de forţe candidaţi-angajatori se va inversa din nou”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Pentru cei care nu au reuşit să se angajeze anul acesta, cel mai greu a fost faptul că, după aplicare, compania angajatoare nu le-a oferit niciun feedback.

„Au resimţit acest lucru chiar mai acut decât scăderea numărului de joburi disponibile în piaţă, lucru la care recunosc că nu ne aşteptam. O bună parte dintre candidaţi înţelege că acum lupta se dă pentru joburi, nu pentru aplicanţi, şi, prin urmare, sunt conştienţi că e posibil să dureze mai mult până să primească un răspuns. Din păcate, în multe cazuri, acest răspuns nu mai vine deloc, iar asta s-a transformat într-un motiv uriaş de nemulţumire şi chiar într-o ştampilă pe care candidaţii o vor pune pe termen lung acelor angajatori care nu le-au dat feedback. 50% dintre cei care au participat la acest studiu se plâng de faptul că nu au primit niciun răspuns de la compania angajatoare după ce au aplicat”, explică Bogdan Badea.

Faptul că nu au găsit suficiente joburi potrivite profilului lor sau în oraşul în care locuiesc, numărul prea mic de joburi part-time sau remote sunt alte obstacole de care s-au lovit candidaţii anul acesta.

Chiar şi cei care nu au renunţat la aşteptările pe care le aveau şi au decis să amâne angajarea până când va apărea jobul potrivit sunt conştienţi că vor trebui, la rândul lor, să facă o serie de concesii în perioada imediat următoare, dacă nu vor reuşi să se angajeze. Cei mai mulţi (44%) spun că, dacă nu vor avea de ales, cel mai probabil, vor accepta un job sub nivelul lor de experienţă şi pregătire, în timp ce 43% declară că se vor angaja pe un salariu mai mic decât aveau anterior. Mutarea în alt oraş, în altă ţară, un job part time sau reconversia profesională sunt alte schimbări pe care candidaţii le iau în calcul în cazul în care nu se vor angaja nici în următoarele 2-3 luni.

„Viaţa profesională a devenit un subiect care îi preocupă mai mult decât oricând pe români. Cei care au un job ok nu se gândesc la o schimbare în viitorul apropiat, iar cei care au rămas fără loc de muncă încearcă să nu piardă nicio oportunitate şi să devină cât mai atrăgători în ochii angajatorilor. Întrebaţi cum s-a schimbat comportamentul lor în această perioadă, aproape 70% ne-au spus că urmăresc mai des site-urile de recrutare online, discută cu prietenii despre joburile noi în piaţă, şi-au actualizat CV-ul, citesc mai mult despre ce se întâmplă pe piaţa muncii, caută articole şi ghiduri despre cum se pot pune mai bine în valoare în faţa recrutorilor sau se pregătesc temeinic pentru interviurile de angajare”, spune Bogdan Badea.

În ceea ce priveşte schimbările pozitive pe care le-a adus totuşi această perioadă, 21% menţionează că, deşi si-au pierdut vechiul loc de muncă, au reuşit să-şi găsească un job care le place mai mult, 12% spun că au făcut cursuri de reconversie profesională şi acum au mai multe opţiuni de angajare, 8% au prins curajul necesar pentru a-şi deschide propria afacere şi tot la fel de mulţi au decis să plece în afara ţării. Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre respondenţi spun că ultima jumătate de an nu a adus nicio schimbare pozitivă în viaţa lor.

Studiul a fost realizat în perioada 14-26 octombrie, pe un eşantion de 900 de respondenţi.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

EXCLUSIV: Câte locuri LIBERE sunt în spitalele din județul Alba, pentru pacienții cu COVID-19. Date oficiale din 28 octombrie

Publicat

În județul Alba mai există 46 de paturi libere în spitale pentru pacienții COVID-19 și alte 3 paturi la ATI, la Spitalul Municipal Sebeș (Pediatrie). În total în județ sunt 258 de asemenea locuri, în condițiile în care vorbim de peste 2.700 de cazuri active.

Informații de mai jos sunt oficiale și au fost obținute de Alba24, în baza legii 544/2001, privind liberul acces la informații publice. Datele sunt valabile în data de 28 octombrie 2020. 

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia are în total 55 de paturi alocate COVID, dintre care 10 la Terapie Intensivă. Toate aceste paturi sunt în prezent ocupate.

Spitalul Municipial Aiud are 39 de paturi (0 la ATI) din care 22 sunt libere.

Spitalul Municipal Blaj are 46 de locuri pentru pacienții COVID-19, dintre care 8 sunt libere.

Spitalul Municipal Sebeș are 42 de locuri în total, alocate pacienților COVID. În afară de Spitalul Județean Alba, unitatea medicală din Sebeș este singura care mai are paturi la ATI, în cadrul secției de Pediatrie. Este vorba despre 3 locuri care sunt în prezent libere. De asemenea, spitalul mai are alte 7 locuri libere pentru pacienți cu coronavirus.

Spitalul Orășenesc Abrud are în total 30 de locuri, dintre care 6 sunt libere. Spitalul din orașul vecin, Câmpeni, nu are pacienți COVID (nici cel de boli cronice).

Spitalul Orășenesc Cugir are 18 locuri alocate, dintre care doar 2 mai sunt libere.

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud are 28 de locuri pentru pacienții COVID. Doar un singur loc mai este liber la această unitate.

Marți, situația era aceasta:

Numărul total de îmbolnăviri de la începutul pandemiei era în județ de 4385.

1.545 persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 129 decese.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate