Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Anchetă DSVSA în cazul unei paciente suspecte de botulism, internate la Spitalul Județean Alba. Ar fi consumat pește la conservă

Publicat

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba desfășoară o anchetă în cazul unei suspiciuni de botulism, posibil în urma consumului de pește la conservă.

Reamintim că femeie în vârstă de 45 de ani din Alba este suspectă de botulism, fiind primul caz înregistrat în istoria recentă a județului.

DSP Alba a emis și alerta SRAAF (Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje – sistem de raportare a problemelor legate de siguranța alimentelor în Cadrul UE).

”În urma primirii unei notificări din partea DSP Alba, inspectorii sanitar-veterinari s-au deplasat imediat la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, unde a fost internată pacienta, pentru a prelua date relevante cu privire la produsul alimentar suspicionat.

Ulterior au început controale la magazine care comercializează acest produs, prilej cu care s-a urmărit și prelevarea de probe din produsul suspicionat”, au transmis reprezentanții DSVSA Alba.

În funcție de rezultatele analizelor de laborator, după emiterea buletinelor de analize, vor fi luate măsuri conform procedurilor în vigoare.

Ancheta este în desfășurare.

Botulismul este o boală provocată de toxina eliberată de o bacterie – neurotoxina botulinică, iar o sursă de contractare este prin ingestia de alimente contaminate.

Această bacterie se poate dezvolta în alimente conservate, în condiții de anaerobioză.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax