Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Anchetă europeană a procurorilor din Alba Iulia pentru a descoperi o rețea care contrafăcea detergent. Percheziții în două țări

Publicat

O anchetă europeană realizată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia în colaborare cu autoritățile maghiare a dus la descoperirea unui depozit clandestin din Mureș, unde se contrafăcea detergent lichid. 

Procurorii din Alba Iulia au intrat pe fir, după ce mai multe produse au fost puse la vânzare pe raza municipiului. Ancheta a început în luna octombrie a anului 2023, iar în data de 20 februarie au fost efecutate mai multe percheziții. 

Este vorba despre 41 de percheziții domiciliare efectuate concomitent în România și în Ungaria.

Cooperarea dintre cele două instituții a fost intermediată de Eurojust.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în baza schimbului reciproc de informații și a probelor administrate, la data de 20.02.2024 au fost efectuate, concomitent, atât în România, cât și în Ungaria, un număr total de 41 de percheziții domiciliare.

Ce au reținut procurorii

În ceea ce privește acțiunile realizate în România, în urma activităților desfășurate de polițiștii din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, a fost descoperit pe raza jud. Mureș un depozit clandestin folosit pentru contrafacerea unor mărci de detergenți din gama premium, prin îmbutelierea de detergent sub formă lichidă, urmată de aplicarea, fără drept, de etichete purtând mărci protejate.

Ce s-a descoperit în depozitul clandestin

În urma punerii în executare a mandatelor de percheziție domiciliară a fost descoperită o instalație de îmbuteliere, etichetare și ambalare detergenți lichizi, etichete neaplicate purtând mărci înregistrate, bidoane goale, dar și următoarele cantități de detergenți în diferite forme, după cum urmează:

  • – 9.370 litri detergent lichid îmbuteliat în bidoane de 5 litri, purtând însemnele unor mărci de detergent din gama premium, cu privire la care există o suspiciune că ar fi contrafăcut;
  • – 98.782 litri detergent lichid în formă brută, depozitat în containere de 1.000 litri.
  • Valoarea de piață a bunurilor mai sus menționate este de aproximativ 856.000 lei.
  • De asemenea, cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate suma de 51.525 lei și respectiv 1.000 euro, provenite din comercializarea produselor contrafăcute.

La aceeași dată, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un suspect raportat la comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similar, prev. de art. 102 alin. 1 lit. b din Legea nr. 84/1998, constând în faptele mai sus descrise.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax