Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Anchetă la o școală sanitară din Blaj: O elevă și dirigintele ei, cercetați pentru trafic de influență și luare de mită

Publicat

Sfârşitul de an şcolar la Școala Sanitară Postliceală „Carol Davila” din Blaj a venit cu o anchetă penală pentru trafic de influenţă. Un cadru didactic din cadrul instituției este acuzat de complicitate la trafic de influență și luare de mită, alături de o elevă, cercetată de procurori după ce i-a venit ideea de a strânge bani de la colegi pentru protocol și cadouri pentru comisia examenului de licență.

Denunțul a fost formulat de o colegă de clasă a fetei, care susținea că i s-a cerut suma de 300 lei pentru protocol și cadouri pentru profesorii din comisie. Se pare că acuzaţiile aduse de elevă sunt de trafic de influenţă pentru eleva care a colectat banii destinaţi profesorilor şi de complicitate la trafic de influenţă pentru dirigintele clasei din care provine reclamanta.

După sesizare, oamenii legii au organizat un flagrant şi au recuperat  suma 2.800 de lei şi cadourile ce fuseseră deja cumpărate şi ţinute de o elevă la domiciliu, în valoare de 1.100 lei,.

Ceilalţi elevi nu sunt de acord, însă, cu colega lor, precizând că este vorba despre banii pentru banchetul de sfârşit de an şi susțin că singurele colectări ar fi fost rate pentru plata şcolii private. Mai mult, aceştia aduc şi un posibil motiv pentru gestul reclamantei: ar fi vrut să se răzbune pentru că dirigintele i-a reproşat în faţa întregii clase că ar fi copiat la o testare.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba Iulia, în prezent se audiază martori, elevi din aceeași clasă și încă nu s-a luat nicio măsură.

Revenim cu amănunte.

FOTO: scoalacdavila.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax