Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Anchetă la Spitalul Judeţean Alba după ce un copil de 9 luni a suferit leziuni grave la o mână, din cauza unei branule


Publicat

manuta copilO anchetă internă a fost deschisă la Spitalul Judeţean Alba, după ce un copil de 9 luni a suferit leziuni la o mână, în urma unui tratament primit la unitatea medicală din Alba Iulia. Copilul a ajuns, alături de familie, la o clinică de specialitate din Cluj.

Cazul a fost mediatizat pe reţeaua de socializare, de părinţi care au aflat despre ce s-a întâmplat şi care au criticat modul în care s-a procedat. Potrivit acestora, de vină ar fi personalul medical.

„Am demarat luni dimineaţă o anchetă internă pentru a vedea exact ce s-a întâmplat. Nu am fost informată despre această situaţie, aşa cum prevede procedura, ci am aflat de pe Facebook. Vreau să vad parcursul bebeluşului, ca pacient al spitalului, să vad cine a greşit, cine nu a respectat procedurile. Din câte ştiu eu, copilul a fost operat la Cluj şi acum este în stare bună. Însă acest incident nu poate fi trecut cu vederea, iar în funcţie de rezultatele comisiei vor fi aplicate sancţiunile care se impun. Regret că un copil de 9 luni a fost supus acestor suferinţe”, a declarat managerul spitalului din Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, pentru Alba24.ro.

Potrivit unor surse medicale, copilul a ajuns la Urgenţe, acum două săptămâni, cu febră mare (40 de grade) şi stare convulsivă. I s-a administrat perfuzie (cu branulă), iar ulterior a fost internat la Secţia Pediatrie. Din primele date, este posibil ca branula să nu fi fost aplicată corect. Astfel, soluţia ar fi fost administrată pe lângă venă. Micuţul a suferit leziunea la mână după ce i-a fost pusă branula. Ce s-a întâmplat de fapt va fi stabilit şi confirmat după finalizarea anchetei.

Ulterior, copilul a ajuns la un spital din Cluj, unde a fost operat, din cauza acestor leziuni.

Potrivit ProTV Alin a fost dus de parinti in urma cu aproape doua saptamani la sectia de Urgente a Spitalului din Alba Iulia cu febra mare si convulsii. Aici, doctorii au decis sa il interneze si, pentru ca era deshidratat, bebelusului i s-a pus o branula prin care sa primeasca si tratamentul necesar. De aici lucrurile au luat o turnura dramatica.

„Am văzut că avea mâna roşie, dar i-a lăsat branula acolo. I s-a umflat şi i s-a făcut o băşică mare. Nu putea să doarmă, ţinea mâna în sus, îl durea foarte tare. Nu mi se pare normal să vin la spital cu o boală şi să ajung cu o gaură în mână. I-au pus numai ceva praf ca să îi treaca, însă rana se tot săpa şi nu se vindeca”, a declarat mama copilului, Maria Panache, pentru ProTV.

Cand mama a vazut cat de grava e situatia, a intrebat medicii ce se intampla, iar acestia, depasiti de situatie, au trimis-o la Cluj.

Baietelul a fost dus la Spitalul de Copii din Cluj in urma cu patru zile, cu o rana deschisa la mana. Medicii l-au tinut sub observatie, iar luni au intervenit chirurgical. Cel mai probabil, spun doctorii, copilul va avea nevoie de grefe de piele pentru a se reface complet.

Mai mulţi părinţi din Alba şi-au exprimat nemulţumirea şi indignarea faţă de modul în care a intervenit personalul medical în această situaţie şi au adus în atenţie şi alte cazuri în care, în opinia lor, serviciile medicale nu au fost cele aşteptate.

Calin Lazar, director medical Spitalul de Urgenta pentru Copii Cluj a declarat pentru ProTV: „S-a facut tratamentul conservativ, s-a pregatit pentru operatie, astazi s-a intervenit chirurgical, s-a facut incizia leziunii, drenaj, urmeaza sa vada daca leziunile respective vor impune si o parte de grefa de tegument sau nu.

Intre timp al Spitalul din Alba Iulia conducerea a deschis o ancheta pentru a stabili ce s-a intamplat cu bebelusul, de la internare pana la transferul catre cluj.

Dan Crainic, director medical Spitalul Judetean de Urgenta Alba: „Copilului i s-a administrat pe cale intravenoasa medicatia de urgenta, care era necesara in acel moment, copilului i s-a montat un cateter, o branula. Probabil o parte din substanta care s-a administrat a extravazat in tesurile paravenoase si asta sa fie cauza. Are complicatii cu necroza a regiunii palmare, a mainii drepte.

Foto Facebook, pentru Alba24.ro.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. teodor

  marți, 11.10.2016 at 09:00

  explicatia d-lui crainic este data strict profesional ,parca nu ar avea de-a face cu un bebelus,care sufera din indiferenta cuiva ,sau din auto suficienta,dar cati oameni merg si li se pun branule dupa care li se inflameaza venele si devin dureroase.spitalul nu este niciodata vinovat ,bine ca le cresc salariile si veniturile de tot felul,ceva nu functioneaza bine acolo si cred ca este din organizare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Grecia și Spania insistă pentru introducerea certificatului de vaccinare COVID-19, pentru călătoriile în țările membre UE

Publicat

Spania şi Grecia, două ţări europene a căror economie este puternic dependentă de industria turismului, insistă pentru introducerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul UE, pentru relaxarea călătoriilor.

Ministrul de externe al Spaniei, Arancha Gonzalez, a afirmat că ţara sa insistă pe lângă Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică pentru crearea unui astfel de certificat care să ajute la revitalizarea deplasărilor, potrivit AFP citat de Romania24.ro.

“Ne îndreptăm inevitabil spre un certificat de vaccinare. Va fi un element foarte important pentru garantarea reluării în siguranţă a mobilităţii”, a declarat Arancha Gonzalez la postul de radio RNE.

Ea a precizat că emiterea unui astfel de document ar trebui coordonată la nivel european sau chiar la nivel mondial, adăugând că un certificat de vaccinare le-ar permite oamenilor să călătorească, aşa cum se întâmplă acum cu testele PCR.

Spania, dependentă de industria turismului, este una dintre ţările puternic lovite de restricţiile de călătorie introduse din cauza pandemiei de coronavirus.

La rândul său, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat într-un interviu pentru EurActiv, preluat de agenţia de presă elenă ANA, că prin introducerea în UE a unui certificat de vaccinare digital, convenit de statele membre, “putem să ne redeschidem rapid, să relansăm turismul şi petrecerea timpului liber şi să le permitem cetăţenilor noştri să se mişte liber şi fără restricţii dintr-o ţară în alta”.

“Voi susţine un astfel de acord la reuniunea Consiliului European din această săptămână”, a afirmat prim-ministrul elen

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune de distrugere a cuiburilor de ciori, la Aiud. Primăria: „Perioada este cea mai potrivită, dar și singura legală”

Publicat

Angajații Primăriei Aiud au început joi o operațiune de distrugere a cuiburilor de ciori din municipiu. Potrivit reprezentanților administrației locale, această perioadă este cea mai potrivită pentru dezafectarea cuiburilor de ciori din copacii din oraș, dar și singura legală, întrucât astfel de acțiuni sunt interzise în perioada de reproducere a păsărilor.

Ciorile reprezintă o problemă serioasă pentru orașe, unde deranjează prin mizeria pe care o fac, dar mai ales prin zgomotele care perturbă liniştea locuitorilor. De asemenea, în agricultură acestea produc pagube însemnate.

„Astăzi a început o acțiune de dezafectare a cuiburilor de ciori din copacii din municipiul Aiud. Această perioadă este cea mai potrivită, dar și singura legală, întrucât astfel de acțiuni sunt interzise în perioada de reproducere a păsărilor”, au scris reprezentanții Primăriei Aiud, pe pagina de Facebook.

În comentarii, mai mulți cetățeni au indicat autorităților zone în care sunt cuiburi de ciori care deranjează localnicii

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia alocă peste 72.000 de euro pentru actualizarea Planului de Mobilitate Urbană și instruirea a 28 de angajați

Publicat

sediu primarie drona

Primăria Alba Iulia vrea să actualizeze Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) pentru municipiu. Valoarea serviciilor este de peste 72.000 de euro, în cadrul acestora fiind inclusă și instruirea în domeniul mobilități urbane a 28 de funcționari publici și specialiști din cadrul Primăriei. 

Primăria Alba Iulia a lansat joi în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de actualizare a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) pentru municipiul Alba Iulia, precum și de instruire în domeniul Mobilității Urbane și a noilor tendințe de dezvoltare a conceptelor de Smart Mobility și de Smart City în cadrul proiectului BI Smart Alba Iulia.

Valoarea totală estimată este de 354.934 de lei, fără TVA.

Planul actual de Mobilitate Urbană Durabilă pentru municipiul Alba Iulia a fost realizat în anul 2016 și a fost aprobat în 2017. Documentul acoperă municipiul Alba Iulia și zona sa de influență, având o aplicare pentru perioada 2016 – 2030 sub forma unui document strategic unde nivelul de detaliere al propunerilor (măsuri și proiecte) sunt prezentate cu caracter pragmatic și strategic.

Potrivit caietului de sarcini, datorită schimbărilor condițiilor de piață (număr de mașini ce a crescut semnificativ în ultimii ani, dezvoltării economice și imobiliare, etc.) este necesară reevaluarea comportamentului de mobilitate și actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru municipiul Alba Iulia.

Revizuirea planului va propune o viziune strategică care să ofere o descriere calitativă a viitorului regional dorit și să definească obiective concrete, măsurabile, ținte bine gândite, toate înglobate într-o strategie generală de dezvoltare urbană. Actualizarea planului trebuie să aibă la bază o viziune pe termen lung pentru dezvoltarea transportului și mobilității în Alba Iulia și va cuprinde toate tipurile și formele de transport: public și privat, pasageri și marfă, motorizat și nemotorizat, în mișcare sau staționare.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă actualizat va acoperi următoarele moduri de deplasare:

 • pietonal
 • ciclist
 • alte moduri de transport nemotorizat
 • transport auto (pentru autoturisme și vehicule grele)
 • transport public (autobuze locale și regionale)
 • feroviar (culoarul 4 Pan European și calea ferată Alba Iulia – Zlatna)

Pe lângă actualizarea planului de mobilitate, 28 de specialiști din cadrul Primăriei, funcționari publici și contractuali din cadrul Aparatului de specialitate al primarului municipiului Alba Iulia, vor fi instruiți prin cursuri în domeniul Mobilității Urbane, a noilor tendințe de dezvoltare a conceptelor de Smart Mobility și de Smart City.

Cursurile vor dezvolta abilitățile personalului din cadrul administrației publice locale în vederea:

 • înțelegerii nevoilor de mobilitate specifice ale orașelor și teritoriilor inteligent
 • înțelegerii modului de funcționare al infrastructurii de transport și al tipurilor specifice de deplasare susținute de acestea
 • înțelegerii modului de funcționare a Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă și a altor documente strategice sau operaționale legate de tematica mobilității urbane

Vor avea loc trei sesiuni de instruire / persoană, 14 persoane / sesiune, fiecare dintre ele pe parcursul a o zi. Participanții la programul de formare vor fi supuși, la finalul cursului, la un proces de evaluare prin care se demonstrează dobândirea de cunoștințe și abilități specifice domeniului.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Albaiulianul Dorin Șerdean, făcut „șah-mat” la Dinamo. Motivul pentru care a fost îndepărtat de la conducerea echipei

Publicat

Clubul din „Ștefan cel Mare” a anunțat că albaiulianul Dorin Șerdean nu mai este președintele clubului. Acesta a fost acuzat că a lipsit nemotivat de la club, iar contractul lui a fost desfăcut. Dorin Șerdean a fost implicat în cumpărarea lui Dinamo de către Pablo Cortacero, iar ibericul l-a numit în funcția de președinte în luna septembrie, fiind unul dintre apropiații săi.

”Dinamo București a decis astăzi încheierea raporturilor contractuale cu președintele executiv Dorin Șerdean, a anunțat președintele Consiliului de Administrație, Constantin Eftimescu, pentru site-ul oficial al clubului, www.fcdinamo.ro.

Comisia de Disciplină din cadrul clubului nostru a constatat absențele nemotivate de la locul de muncă, în ultimele 30 de zile, ale angajatului Dorin Șerdean și a hotărât desfacerea contractului încheiat anul trecut între cele două părți.

La ședința organizată la sediul clubului a fost prezent și Dorin Șerdean”, se arată într-un comunicat oficial postat de Dinamo pe contul de Facebook.

Luni, 18 ianuarie a avut loc o ședință a Consiliului de Administrație de la Dinamo, iar conducătorii au luat decizia să îi retragă președintelui Dorin Șerdean, omul de încredere al lui Pablo Cortacero, orice drept de semnătură, atât sportivă, în relația cu LPF și FRF, cât și în relația cu băncile.

Reamintim faptul că Dorin Șerdean a ajuns președinte executiv în luna septembrie 2020. Dorin Șerdean este fost viceprimar al municipiului Alba Iulia și maestru FIDE la șah.

foto: Facebook, FC Dinamo București

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate