Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Anda, Maria și Natalia, cele trei eleve de 10 din județul Alba, la Evaluarea Națională 2022. Cum au reușit performanța la examen

Publicat

Trei medii de 10 curat au fost obținute la Evaluarea Națională 2022, de către trei eleve din județ. Acestea sunt absolvente de clasa a VIII-a la Colegiul Național ”Inochentie Micu Clain” din Blaj, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, respectiv Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș.

Vezi TOP ȘCOLI în ALBA IULIA după rezultate Evaluare Națională 2022. În 5 unități de învățământ, toți elevii au luat medii peste 5

Reporterul alba24 a discutat cu fiecare în parte la puțin timp după afișarea notelor și a reușit să surprindă emoțiile momentului.

Anda Melente este eleva de ZECE a Colegiului Național ”Inochentie Micu Clain” din Blaj

”Sunt foarte bucuroasă. Mă așteptam, dar încă este ireal”, a declarat Anda pentru reporterul alba24.ro.

În ceea ce privește pregătirea, tânăra elevă a precizat că a lucrat foarte mult, la clasă, cu profesoara de Limba și literatura Română, a lucrat subiectele pregătite de către minister.

La matematică, ”exercițiul este mama învățăturii” a precizat Anda. A făcut foarte multe exerciții până când a fost sigură că va obține nota maximă.

Pandemia de COVID și orele în online nu au afectat-o, a precizat eleva, deoarece a reușit să se pregătească de acasă, din fața calculatorului.Pe viitor, aceasta vrea să rămână la Colegiul din Blaj, la profilul mate-info, informatică intensiv.

Maria Ilinca Sima, singura elevă din Alba Iulia, care a obținut media ZECE la Evaluarea Națională 2022

Atenție, logică și răbdare sunt cele trei elemente care i-au adus Mariei Ilinca Sima, elevă a Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu”  din Alba Iulia, media ZECE, la Evaluarea Națională 2022.

Tânara din Alba Iulia a declarat pentru alba24.ro că examenul în sine nu a fost unul foarte dificil, dar că a fost nevoie de atenție, logică și răbdare în timpul probelor.

La matematică, din punctul de vedere al fetei, au fost trei exerciții ușoare, iar altele au avut un nivel de dificultate mai ridicat.

Cele de la limba română au necesitat atenție și multă concentrare pentru a ajunge la o notă și la o medie de 10.

Pe lângă școală, Maria se implică în activități de voluntariat. Este voluntar al Asociației Emanoil și al Asociației Simbio din Alba Iulia, Mai mult de atât, practică și echitația. De asemenea, merge și la cursuri de teatru alături de cei la Asociația Skepsis.

Pe viitor, vrea să urmeze cursurile Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Natalia Comșa, eleva de ZECE din Sebeș, la Evaluarea Națională 2022

Atenția la tot ceea ce au predat profesorii la clasă și stăpânirea emoțiilor în timpul examenului i-au adus elevei Natalia Comșa din Sebeș, media ZECE la Evaluarea Națională 2022.

Eleva Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș i-a avut profesori pe Nadia Vesa la română și pe Liliana Lorintz la matematică. Eleva a spus că a fost foarte atentă la ceea ce au predat profesorii la clasă și că acest fapt a ajutat-o foarte mult la examen.

De asemenea, eleva a luat și meditații, care în viziunea ei au contat undeva la 40% din nota finală.

Nu a avut emoții în timpul probelor. Examenul la română i s-a părut foarte ușor, iar la matematică un pic mai greu. Însă, după ce a terminat de scris lucrarea la matematică era sigură ca va lua nota 10.

Școala în online nu a afectat-o pe eleva din Sebeș, care chiar și de acasă s-a pregătit temeinic pentru Evaluarea Națională 2022.

Pe viitor, acesta vrea să rămână eleva Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, la mate-info.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax