Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Andrei Istrăţescu egalează liderul Openului Internaţional al României la şah cu o rundă înainte de final

Publicat

Penultima rundă a Openului Internaţional al României la şah rapid, turneu organizat de Federaţia Română de Şah şi Consiliul Judeţean Alba, care este găzduit de Hotelul Transilvania din Alba Iulia, a adus schimbări importante în configuraţia clasamentului. Reuşind o victorie clară împotriva marelui maestru Vasile Sănduleac (Moldova), marele maestru internaţional Andrei Istrăţescu (România) a reuşit să prindă din urmă liderul turneului, marele maestru internaţional Vladislav Nevednichy (România). Cei doi lideri după runda a 8-a au câte 6 puncte din 8 partide, a treia treaptă a podiumului fiind ocupată de Alexei Fedorov (Belarus) cu 5,5 puncte. Şanse la podium păstrează şi juniorii David Gavrilescu şi Mihnea Costachi, care au 5 puncte cu o rundă înainte de final.

Ca şi în zilele anterioare, runda a debutat cu o scurtă ceremonie de deschidere, în care momentul muzical a fost oferit de elevi ai clasei de chitară a profesorului Lucian Borcea de la Centrul de Cultură Augustin Bena, iar prima mutare a fost făcută de David Pondiche (6 ani), care a mutat pentru David Gavrilescu în meciul contra lui Vladislav Nevednicy.

Runda finală programează câteva meciuri foarte importante pentru stabilirea configuraţiei finale a clasamentului: Istrăţescu – Gavrilescu, Nevednichy – Ileană, Fedorov – Manolache şi Shishkin – Costachi. Meciurile se vor desfăşura luni dimineaţa începând cu orele 9.00, festivitatea de premiere fiind programată de la orele 16.

De notat evoluţia excelentă de până acum a celor trei elevi ai Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia care reprezintă judeţul Alba în competiţie. Mihnea Costachi este pe locul 5 cu şanse la podium dacă va câştiga ultima rundă, George Ileană are 4,5 puncte şi are şansa de o obţine o normă de maestru international dacă învinge liderul turneului în ultima rundă, o misiune, să recunoaştem, nu tocmai uşoară, iar Iustin Ciorgovean are 4 puncte şi a câştigat 54 de puncte rating până acum, fiind foarte aproape de obţinerea titlului de maestru FIDE.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax