Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Anexe ale Primăriei Câlnic, reabilitate și transformate în Centru de Servicii Sociale Integrate. Investiție de 950.000 de lei

Publicat

Primăria din Câlnic vrea să reabiliteze mai multe anexe din cadrul instituției, pentru a le transforma într-un Centru de Servicii Sociale Integrate. Noua clădire va găzdui, printre altele, un centru de formare profesională, un centru de informare, consiliere și mediere a muncii, un centru de igienă și o echipă mobilă socio-medicală. Investiția este estimată la aproximativ 950.000 de lei. 

Primăria comunei Câlnic a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reabilitare la construcțiile civile din cadrul Primăriei, respectiv asupra unor anexe, prin schimbarea destinației acestora în Centru de Servicii Sociale Integrate.

Valoarea totală estimată este de 950.920,03 lei.

Procedura de achiziție organizată are ca obiect atribuirea contractului de lucrări de intervenții (reabilitare) la construcțiile civile din cadrul Primăriei Câlnic, respectiv asupra anexelor – WC, magazie de lemne și magazie materiale, prin schimbarea destinației acestora în Centru CSI (Centru de Servicii Sociale Integrate) – proiectare+execuție, conform specificațiilor tehnice, clădire care să asigure furnizarea de servicii sociale comunității marginalizate de pe raza comunei Câlnic.

Anexele fac parte din cadrul ansamblului Primăriei din satul Câlnic, ansamblu ce se găsește în interiorul unui sit istoric protejat. Dacă clădirea principală, care servește ca sediu administrativ, prin stilul construit și dimensiuni poate fi încadrată unui baroc auster, de secol XVIII, anexele sunt construcții mai recente, adăugate sau modificate în decursul timpului, fără valoare istorică sau arhitecturală deosebită. Starea actuală a acestor anexe este una deplorabilă, astfel încât se impun măsuri urgente de intervenție în vederea refacerii/reabilitării și includerea lor într-un circuit utilitar care să le conserve valoarea și funcțiunile.

Autoritatea publică locală pune la dispoziție clădirile menționate care necesită reabilitare și extindere pentru a se putea furniza serviciile prevăzute în proiect. De asemenea, pune la dispoziție teren pentru construcția din materiale ușoare a unui spațiu pentru a furniza servicii de igienă (dușuri, facilități pentru spălat haine/mașini de spălat).

Acest Centru de Servicii Integrate va avea în organizare următoarele structuri:

  • Centru de formare profesională,
  • Centru de informare, consiliere și mediere a muncii,
  • Birou Consiliere Cetățeni,
  • Centru de igienă,
  • Echipă mobilă socio-medicală.

Clădirea necesită reabilitarea și consolidarea pereților și a acoperișului, izolație termică (anvelopare și schimbarea tâmplăriei), instalații.

Centru de Servicii Integrate va avea o suprafață totală construită de 295,76 mp. În prezent, suprafața construită a celor trei anexe este de 179 mp (anexa WC – 7 mp, anexa magazie lemne – 104 mp, anexa magazie materiale – 68 mp).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax