Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Angajare profesori suplinitori 2023-2024: înscrieri, de joi, 24 august. Când vor fi testările și condiții pentru candidați

Publicat

De joi, 24 august, încep înscrierile la testarea organizată pentru candidații care doresc să fie profesori suplinitori. Va fi probă scrisă, în 29 august și interviu.

Testarea va dura trei ore, pentru suplinitori necalificați și va fi organizată și în județul Alba. Înscrierile se fac la Școala Gimnazială ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia.

Nota minimă de promovare, atât a lucrării scrise, cât și a interviului, este cinci.

Lucrarea scrisă are o pondere de două treimi din nota finală, restul, respectiv o treime, reprezintă rezultatul evaluării în urma desfășurării interviului, potrivit metodologiei.

Testările pentru suplinitori pot fi organizate ”în situaţia în care, până la începerea cursurilor, nu pot fi ocupate toate posturile didactice/catedrele declarate vacante/rezervate cu personal didactic de predare titular, personal didactic de predare calificat angajat cu contract individual pe perioadă determinată sau cu personal didactic de predare calificat în regim de plata cu ora”, se mai arată în metodologie.

Vezi Cerere-inscriere-concurs-judetean-suplinitori-2023

Calendar testări suplinitori 2023

  • 24-25 august: depunerea şi înregistrarea dosarelor de înscriere
  • 29 august: proba scrisă/ interviu/comunicare rezultate
  • 29-30 august: depunerea contestaţiilor, analizarea, rezolvarea acestora şi comunicarea rezultatelor finale
  • 31 august – 1 septembrie: repartizarea posturilor în ședință organizată la inspectoratul școlar

Directorii unităților de învățământ încheie contracte individuale de muncă pe perioadă determinată pentru candidații fără studii corespunzătoare postului repartizați în baza testării, astfel:

  • până la 31 august a fiecărui an școlar pentru absolvenții învățământului superior cu alte specializări decât ale postului didactic/catedrei sau până la venirea unui cadru didactic calificat ori până la venirea titularului pe post/catedră pentru candidații repartizați pe posturi didactice/catedre rezervate
  • până la finalizarea cursurilor, conform cu structura anului școlar, pentru absolvenții învățământului mediu/postliceal cu alte specializări decât ale postului didactic/catedrei sau până la venirea unui cadru didactic calificat ori până la venirea titularului pe post/catedră pentru candidații repartizați pe posturi didactice/catedre rezervate

În țară, se organizează și testări pentru profesori suplinitori calificați. Testarea scrisă, în acest caz, durează patru ore. Calendarul este același.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax