Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Angajarea muncitorilor din afara UE. Alin Ignat: Liberalii vor depune un proiect de lege pentru simplificarea procedurii

Publicat

Deputatul de Alba, Alin Ignat (PNL), a declarat că săptămâna viitoare va depune la Parlament un proiect de lege prin care va crește durata minimă a permisului de ședere pentru un muncitor străin (care nu vine din Uniunea Europeană), de la un an la doi ani. 

De asemenea, legea va limita și numărul de documente care trebuie depuse la dosarul depus la serviciile de imigrări și care sunt în prezent în număr de 13, spune deputatul.

Proiectul este inițiat de deputații liberali de Alba și, spune Ignat, ”vine în urma unor discuții cu operatorii economici”, care sunt obligați să reia anual procedura.

”Este o procedură foarte complicată în care trebuie să depună 13 tipuri de documente la inspectorarul pentru imigrări (…).

Vrem să reducem numărul documentelor care trebuie depuse pentru obținerea permisului de ședere, pentru obținerea autorizației de muncă, pentru acești lucrători” a spus Ignat.

El a adăugat că legea va elimina 7-8 dintre documente, care oricum sunt emise tot de stat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mitică

    sâmbătă, 16.09.2023 at 09:13

    mă nesimțiților faceti ceva să vină înapoi romanii care sunt plecați in toată lumea să munceasca pt.că aici nu au avut loc de voi si de toate neamurile voastre!mars la cantări

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax